Artikelen

Cor Rutte Weekend 2018

Cor Rutte Weekend : Duitse Eifel & Moezelgebied

 

Bad Bertrich

2000 jaar badcultuur

Het bosrijke Bad Bertrich behoort tot het Duitse Eifelgebied en ligt op slechts een tiental minuten rijden van de wijngaarden van de Moezelstreek. Omdat het zo dichtbij de Moezel ligt is het een ideaal doel voor een dagje uit tijdens uw verblijf in de Moezelregio.

Het fraai gelegen en drukbezochte kuuroord dankt zijn bekendheid vanwege de natuurlijke Glaubersalzquelle, de enige in Duitsland. Het kuurstadje, bekend om haar eeuwenoude badcultuur ligt verscholen in een smalle kom tussen de Moezel en de Eifel en is omringd door groene berghellingen. De Romeinen maakten al gebruik vam de borrelende warme bron die hier ontspringt. Rond 1530 maakte de vooraanstaande geoloog Sebastian Munster in zijn aardrijkskundigewerk melding van de heilzame werking van het water.

In 1787 liet Keurvorst Clemens Wenzeslaus uit Trier er een luisterrijk kuurslot met park aanleggen. Ook Alexander von Humboldt, die aan het begin van de 19e eeuw een bezoek bracht aan Bad Bertrich bracht, roemde het enige glauberzoutbad van Duitsland. Het warme water dat een temperatuur van 32 graden heeft komt van een diepte van meer dan 2000 meter. Het gerenommeerde kuuroord met haar tweeduizend jaar oude geschiedenis trekt jaarlijks naast vele Duitse ook tienduizenden internationale bezoekers.

 

Webpagina van het hotel:   http://parkhotel-badbertrich.de

Inschrijfformulier CRW 2018

Vertrek vrijdag 27 april en terugreis zondag 29 april.

Eenpersoonskamer € 140.— (Zijn inmiddels al vol).

Tweepersoonskamers € 140.—Nu nog 17 ter beschikking.

info: penningmeester@bmwclubnederland.nl oftewel Theo de Bruin

 

Voor alle evenementen van de BMW Club Nederland (BCN) of door BCN aanbevolen evenementen is de disclaimer van toepassing, die u via deze link Disclaimer kunt raadplegen.