Artikelen

BMW Sharknose-meeting

BMW Sharknose-Meeting 24 juni 2017 in Barneveld:

Aanbevolen door de autocommissie

Website Sharknosemeeting

BMW Sharknose Meeting - zaterdag 24 juni 2017

Het evenement
De Sharknose Meeting is in 2010 in het leven geroepen als algemeen en laagdrempelig evenement voor klassieke BMW automobielen, de modellen met de karakteristieke haaienneus, en ouder! In korte tijd groeide het evenement tot één van de grootste in zijn soort en kent inmiddels al jarenlang een opkomst van minimaal 400 klassieke BMW's. Ook editie 8 in 2017 belooft traditioneel weer een feest te worden, met niet alleen veel auto's en liefhebbers, maar ook een ongekende saamhorigheid onder de bezoekers die van heinde en verre komen. In 2016 zagen we behoorlijk wat bezoekers uit Duitsland en Engeland, maar zelfs ook uit Noorwegen en Rusland! Naast de gevulde parkeerterreinen is er in de grote hal nog veel meer te zien. Bijzondere race- en straatauto's en veel kramen met onder andere nieuwe en gebruikte onderdelen, schaalmodellen en andere automobilia. En er is nog veel meer te beleven zoals een slotracebaan met BMW's, en een erkend taxateur kan zorgen voor een marktconform taxatierapport voor de oldtimerverzekering. De toegangsprijs is laag, namelijk 10 euro per auto ongeacht het aantal inzittenden!

De organisatie
De organisatie van het evenement is in handen van vrijwilligers en niet van een commerciële organisatie, en mede daardoor kan de entreeprijs laag blijven. De vrijwilligers zijn allen BMW liefhebbers met veel ervaring in het organiseren van grotere evenementen. Door de organisatie onder te brengen in de Stichting Sharknose Events zijn de risico's op het juridische en verzekeringstechnische vlak op correcte wijze afgedekt.
Daarbij wordt de organisatie ondersteund door een flink bestand aan sponsoren, haakt vrijwel altijd de lokale BMW dealer aan (gesprekken momenteel gaande) en de verwachting is dat dit jaar weer minimaal 4 officiële BMW clubs acte de présence zullen geven.

De locatie
De organisatie verheugt zich op de samenwerking met de nieuwe, ruime en professionele locatie van de Midden Nederland Hallen in Barneveld. Opgeleverd in 2016, direct gelegen aan A1 en A30, vlakbij A12 en A28 en slechts een uurtje van de Duitse grens. Naast meer dan voldoende parkeerruimte voor de klassiekers en een aparte bezoekersparkeerplaats biedt de locatie een grote tentoonstellingshal, en in het Grand Café kan men zich even afzonderen onder het genot van eenvoudige dan wel wat luxere consumpties.

Meer informatie: http://www.sharknosemeeting.com of http://www.facebook.com/sharknosemeeting

Bestuur Stichting Sharknose Events:
Jeroen de Laat, voorzitter, tel 06-2463 6338
Peter Vissers, penningmeester, tel 06-2874 7112
Walter van der Schoot, secretaris, tel 06-2244 3526

 

Voor alle evenementen van de BMW Club Nederland (BCN) of door BCN aanbevolen evenementen is de disclaimer van toepassing, die u via deze link Disclaimer kunt raadplegen.