Artikelen

2017 ZF-bezoek 21 oktober

 

Kom en kijk in de keuken van ZF en eet een hapje mee.

Als autocommissie willen we graag clubleden uitnodigen om een kijkje te nemen bij het bedrijf ZF Services Nederland B.V. te Delfgauw, het betreft hier dan een rondleiding in de fabriek van ZF met naderhand een BBQ en/of lunch (invloed van weer is hiervan afhankelijk). Naderhand wordt er een demonstratie gegeven omtrent een oliewissel, waarbij een demo-auto wordt gebruikt.

Het idee is om met een groep van ongeveer 30 a 40 clubleden de fabriek ZF te bezoeken op zaterdag 21-10-2017 (met een max van 50 leden). Aanmelden bij autocommissie@bmwclubnederland.nl kan inmiddels niet meer. Evenement is volgeboekt.

ZF heeft een voortdurende groei doorgemaakt: vanaf het begin (jaar 1890) als fabrikant van tandwielen en transmissies voor Zeppelin luchtschepen tot haar huidige vorm als één van de grote internationale leveranciers van aandrijflijn- en chassistechniek. Sinds haar oprichting in 1915 heeft het talloze voertuigen voor een verscheidenheid aan klanten eerst uitgerust met transmissies en meer recentelijk met stuursystemen, differentiëlen en ook assen. Aston Martin, BMW, Maserati, MAN, Mercedes-Benz.

ZF stond niet alleen aan de basis van haar eigen verleden, maar ook aan dat van vele andere automobielfabrikanten door vorm te geven aan de ontwikkeling en de producten van deze gerenommeerde fabrikanten. Het zijn altijd de technici van ZF geweest die zowel de serieproductie als de autoracesport naar een hoger niveau hebben getild door de inzet van hun innovatief vermogen, expertise op het gebied van high-tech materialen en het voortdurend verfijnen van productiemethoden.

Inmiddels zijn er voor deze dag 51 inschrijvingen, waarmee deze clubdag vol geboekt is.

Volg website en Facebook BCN.

Voor alle evenementen van de BMW Club Nederland (BCN) of door BCN aanbevolen evenementen is de disclaimer van toepassing, die u via deze link Disclaimer kunt raadplegen.