BCN-BBQ-Weekend.

't gaat er (soms) heet aan toe.....
To BBQ or not, alleen een zot zegt not....

Vrijdag 10 augustus t/m zondag 12 augustus

Een geheel verzorgd weekend?

Op vrijdag:
Een fijne rit vanuit Midden-Nederland naar een hotel-locatie in Midden-Drenthe.
Diner-mogelijkheid BCN.
Overnachtingsmogelijkheid.

Op zaterdag:
Een fijne rondrit van 200 km in Drenthe. Uitgezet door "BCN-locals" Harma & Hans
Een rijk voorziene BCN-BBQ.
Overnachtingsmogelijkheid.

Op zondag:
Een rit die u weer naar Midden-Nederland terug brengt.

Voor auto- en motorleden!
Dus eigenlijk alle bestuurders, duo’s en familie!
Oud verhaal maar vers vlees: bakkie bij de start, beetje toeren, onderweg op een terrasje en gewoon weer gezamenlijk naar het eindpunt.

Locatie in Midden-Drenthe:
Hotel het Witte Veen, K. Brokweg 16, 9439 TC Witteveen (hemelsbreed 20 km N-O van Hoogeveen)
Website Hotel

Kom je alleen voor de BBQ? Top!
Wil je alleen de zondagrit rijden? Doen!
Past álles in je wens: Arrangement Hotel!

Prijzen:
Diner op vrijdagavond: € 24,50, via inschrijfformulier te reserveren
BBQ op zaterdagavond: € 24,50, via inschrijfformulier te reserveren

Hotel (optie BCN tot 1 mei, maar vol is vol):
Arrangement BMW Club Nederland:
3 dagen, 2 nachten, D/T, 2 x ontbijtbuffet, 1 x 3-gangen diner, 1 x BBQ: € 94,50 pp op basis 2 pk.
Idem op basis 1 pk: € 30,= toeslag.
Toeristenbelasting: € 2,20 p.p.p.n.
Hotelovernachting/BCN-arrangement zelf te reserveren: 
mail: Het Witte Veen
Telefoon: 0593-552429
Als je reserveert stuur dan even een mail naar de toercommissie zodat wij het ook weten.

Info bij de Toercommissie

Harma en Hans schreven er het volgende over:

De verkenningstocht in Drenthe tbv het barbecue weekend voor BCN

Het is maandag, lekker weertje en het blijft droog. Dus hup, op de motor en naar het startpunt van onze route. Van 10 t/m 12 augustus hebben we een bbq weekend bij ons in de regio en wij zetten hiervoor een paar routes uit. Een langere en ook een paar korte en daarmee voor elk wat wils.
In Witteveen is ons hotel voor dat weekend te vinden. Het ligt in het buitengebied aan een kanaaltje. Het dorp kun je zien liggen vanaf het terras waar we om te beginnen maar wat hebben gedronken.
Witteveen is een ontginningsdorp, ontstaan in 1926 als werkverschaffingsproject op het Balingerveld. Het is het jongste dorp van Drenthe!! Orvelte, een bekend museumdorp ligt op 3 km afstand van het hotel. Misschien hebben clubleden na een dag motor- of autorijden behoefte om de benen nog even te strekken en dan is dat een leuk doel om naartoe te lopen.
We zijn met het uitzetten van de route maar een beetje `onze neus` achterna gegaan en kwamen op zeer verrassende plekjes uit. Met het navigatiesysteem voor ons zagen we soms wit aangegeven weggetjes waar we -als we daar waren- toch maar besloten om door te rijden. Een zandpad is nu niet bepaald lekker om over heen te rijden. In augustus is zand heel droog en menig motorrijder is daar toch echt huiverig voor. Voor autorijders kan het een uitdaging zijn maar ja, als je daar vast zit dan heb je een probleem. De wegenwacht kan niets! Gelukkig kent de provincie wel tractoren met veel PK’s die je overal tegenkomt en vast wel willen helpen als het nodig is. Met deze voertuigen moet je toch erg uitkijken want de wegen zijn soms smal en de tractoren erg groot. Onverwacht komt er soms zomaar eentje de hoek omzetten vooral in de buitengebieden waar ze niet altijd rekening houden met andere weggebruikers.
In de zomer is Drenthe een echte fietsprovincie en ook daar moet je scherp op zijn. Vandaag hebben we wel een paar fietsers gezien maar het seizoen is nog niet begonnen dus het was rustig.
Aan de bomen zit nog geen blad als wij deze rit rijden. Wat ons opviel was dat er prachtige bomenlanen zijn en dat kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Onverwachts is er een zijpad naar een huis of boerderij toe en zie je de neus van een auto tevoorschijn komen. Kruispunten en fietspaden worden wel met borden aangegeven maar het zicht is soms toch erg slecht. Een fietser is hier ook niet altijd op bedacht. Deze bomenlanen zijn in de zomer echte allee’s die aangename schaduw geven.
We kwamen Ellert en Brammert ook nog tegen. Dit zijn 2 mannen die in oude tijden geleefd hebben en moordenaars waren. Ze bleven achter het hek staan en lieten ons rustig voorbij rijden. Gelukkig maar. Waar we wel voor moesten oppassen was de politie die weer volop bezig was om snelheidsduivels te pakken. We werden ingeseind maar gedroegen ons tijdens deze rit erg voorbeeldig!! We hebben ervaring met de politie en weten dat ze in greppels kunnen liggen met hun infra rood camera. Maar ook de onopvallende personenauto is een gevaarlijke achtervolger als je even niet goed oplet.
Met een beetje geluk zien we in het landschap de Datatoren in Hoogersmilde. De toren is 304 meter hoog en voorziet de noordelijke provincies van beeld, geluid en telecommunicatie. Wat zijn we zonder deze toren in het hoge noorden!!
Kijk vooral uit voor overstekend wild waaronder tegenwoordig de wolf! We hebben helaas nog geen verkeersborden gezien met een wolf erop maar die gaat er vast nog wel komen.
Vandaag hebben we toch weer 130 km gereden, mooie landschappen gezien, natuurgebieden en prachtige oude dorpen. We gaan de routes maar eens verder uitwerken en laten jullie mooi Drenthe ervaren als het zover is!
Een hartelijke groet uut Drenthe van Hans en Harma
H&H BBQ

Voor dit evenement geldt de disclaimer, deze kun je hier lezen.

   
logo rocketchanels
  
MR
   
logo CampingMoto
   
Motoerit
  
logo BMWFC
  
logo VTNL
  
adverteren01
  
logo Houtrust
  
logo Dunlop
  
logo rideon
  
BIQER
  
MotoShare
  
logo OHMeppel
  
scandinaviantours
  
logo Becks
  
London exhaust
  
Airtrailer
  
Just carpets
  
Logo Duo JJS ESAR