Eifel & Moezel. 

Kurven- und Tortenfeier!

 

 


Bad Bertrich 2000 jaar badcultuur.

 

Het bosrijke Bad Bertrich behoort tot het Duitse Eifelgebied en ligt op slechts een tiental minuten rijden van de wijngaarden van de Moezelstreek. Omdat het zo dichtbij de Moezel ligt is het een ideaal doel voor een dagje uit tijdens je verblijf in de Moezelregio.
Het fraai gelegen en drukbezochte kuuroord dankt zijn bekendheid aan de natuurlijke Glaubersalzquelle, de enige zoutbron in Duitsland. Het kuurstadje, bekend om haar eeuwenoude badcultuur ligt verscholen in een smalle kom tussen de Moezel en de Eifel en is omringd door groene berghellingen. De Romeinen maakten al gebruik van de borrelende warme bron die hier ontspringt. Rond 1530 maakte de vooraanstaande geoloog Sebastian Munster in zijn aardrijkskundige werk al melding van de heilzame werking van het water.

In 1787 liet Keurvorst Clemens Wenzeslaus uit Trier er een luisterrijk kuurslot met park aanleggen. Ook Alexander von Humboldt, die aan het begin van de 19e eeuw een bezoek aan Bad Bertrich bracht, roemde het enige glauberzoutbad van Duitsland. Het warme water dat een temperatuur van 32 graden heeft, komt van een diepte van meer dan 2000 meter. Het gerenommeerde kuuroord met haar tweeduizend jaar oude geschiedenis trekt jaarlijks naast vele Duitse ook tienduizenden internationale bezoekers.

Webpagina van het hotel: http://parkhotel-badbertrich.de

Vertrek vrijdag 27 april en terugreis zondag 29 april.
Eenpersoonskamer € 140.=
Tweepersoonskamers € 140.=

Voor dit jaar is het weekend volgeboekt. Voor verdere info:  oftewel Theo de Bruin

Wat is het Cor Rutte Weekend?
Het Cor Rutte weekend wordt al jaren verzorgd door Theo de Bruin, penningmeester van de BCN. "In den beginne" was het weekend een kennismakingsweekend waarin bestaande en nieuwe leden kennis konden maken. Ooit zelfs in jeugdherbergen voor de overnachting. Door de jaren heen is de slaapplaats wel wat luxer geworden maar kennismaken is nog steeds heel goed mogelijk. Cor Rutte is in het verleden een zeer betrokken clublid geweest en heeft binnen de club vele functies vervuld waaronder voorzitter. Na zijn overlijden is ter nagedachtenis het kennismakingsweekend naar hem vernoemd.

Voor dit evenement geldt de disclaimer, deze kun je hier lezen.

   
logo rocketchanels
  
MR
   
logo CampingMoto
   
Motoerit
  
logo BMWFC
  
logo VTNL
  
adverteren01
  
logo Houtrust
  
logo Dunlop
  
logo rideon
  
BIQER
  
MotoShare
  
logo OHMeppel
  
scandinaviantours
  
logo Becks
  
London exhaust
  
Airtrailer
  
Just carpets
  
Logo Duo JJS ESAR