Kent & Sussex

Voor de linksrijders!

 

BMW Club Nederland goes Great Britain

2 t/m 8 juni 2018

De Toercommissie heeft ook dit jaar, traditiegetrouw, in samenwerking met Motoerit motorrreizen, Great Britain (GB) in de toerkalender opgenomen. Dit jaar een gebied dat we al eens doorkruisten maar nog niet wat langer verbleven:
Kent en Sussex

In de tijd dat deze reis gepland staat zal Kent, “The Garden of England” zich van haar mooiste kant laten zien. Sussex zal ons in vervoering brengen met mooie vergezichten, heerlijke stuurwegen en optimum gastvrijheid. Globaal gezien blijven we aan “deze” (zuid-west) kant van London. 

Op zaterdag 2 juni, in de vroege middag, duwen we de ferry af in Hoek van Holland, genieten van het uitzicht van de Nieuwe Waterweg & 2e Maasvlakte, staren oeverloos over de Noordzee en krijgen na een uurtje of 5 varen land in zicht: Harwich and its harbour. Nadat we van boord zijn in de vroege avond nog een half uurtje rijden en opbokken/parkeren bij ons hotel.

Hoe relaxed kan een reis beginnen?

Zondag 3 juni, na een Full English Breakfast, een mooie rit door Noord-Kent naar onze overnachtingsplaats voor 3 nachten in Ashford (Kent).
Maandag 4 juni: Rondrit Kent.
Dinsdag 5 juni: Rondrit Kent.
Woensdag 6 juni: Rit van Kent naar Sussex (2 nachten hotel).
Donderdag 7 juni: Rondrit Sussex.
Vrijdag 8 juni: Van Sussex naar Dover om daar aan boord te gaan van de middagferry naar Calais. Aangekomen in Calais nog een flinke rit huiswaarts of zelf iets te slapen boeken “onderweg”. 

TC-lid Ludo Sidler (Motoerit) schreef het volgende over deze reis die hij uitzette: 

Kent and Sussex: The Garden of England....

De Toercommissie heeft al heel wat jaren in Groot-Brittannië ritten uitgezet. Zelfs Noord-Ierland deden we vorig jaar aan. Maar wat het dichtst in de buurt ligt, daar ga je snel doorheen omdat het gras elders groener is. Mis!
Kent is The Garden of England. In “sleeping villages” bevinden zich de grootste treasures. Sussex doet er nog een schepje bovenop. En die geheimen gaan we ontdekken!

Om ook het noorden van Kent, net buiten Londen te ontdekken vertrekken we vanuit Hoek van Holland. Met Stena Line vertrekken we rond het middaguur en varen de Noordzee over op een van de meest luxe schepen. We komen rond half acht (GB-time!) die avond in Harwich aan. Aan boord kunnen we dan al gegeten hebben.

We rijden nog een half uurtje naar een hotel vlak bij Colchester. Zo kunnen we de volgende morgen uitgerust vertrekken en passeren Londen via de Dartford Bridge. Na de brug bevindt zich Upnor Castle. Gebouwd rond 1550 om de rivier de Medway te beschermen, waar zich de vloot van de Royal Navy bevond.
In 1667 vond de slag bij Chatham plaats, waarbij de vloot van “onze” Michiel de Ruijter de ketting die over de Theems was gespannen om vijanden tegen te houden, stukvoer. De Engelsen hebben toen de strijd met de Nederlanden verloren. The story is te lezen op de website van het Scheepvaartmuseum.

En dat is nog maar een van de vele verhalen. Kent ligt het dichtst bij Frankrijk, en de andere Europese landen en werd het meest bezocht. Zelfs de Romeinen kwamen hier al aan land en bouwden er o.a. badhuizen, die we nu nog kunnen bezoeken. Chatham zelf is een interessante stop. Er is nog een touwslagerij, er is een enorm Scheepvaartmuseum (met ook aandacht voor onderzeeërs) en het Castle of Rochester is te bezoeken. Maar we rijden ook door: de weg van Chatham naar Ashford, waar we drie nachten verblijven, is de vroegere Pelgrimsway. Pelgrims reisden te voet om te gaan vechten in de Heilige Landen zoals Palestina. We komen o.a. een Pelgrimsbankje tegen op onze route.

upnorcastle02 dfbridge

We verblijven 3 nachten in “The Conningbrook hotel” in Ashton. Het is een hotel van de Shepherd-Neame keten, een bierbrouwerij. Die brouwerij kunnen we op een van onze routes bezoeken!

Er valt van alles over de bezienswaardigheden te vertellen, maar leuker is het om te wachten op het roadbook dat TC-lid Rob Beuk weer gaat maken! Dat wordt dit keer een dik boek denken we, er is enorm veel te zien.

Na de twee rondritten in Kent gaan we naar Sussex. Dat Graafschap (County) ligt ten zuiden van Londen.
Op de weg ernaartoe komen we door Rolvenden met het Morgan Auto-Museum, een door ons al eerder ontdekt pareltje. We komen ook langs de Biddenden Vinyard en The Blue Bell Railway. We verblijven in Forest Row, in “The Roebuck Hotel”. Op een doorrit zijn we daar al eens aangeland, nu verblijven we er twee dagen. Dat geeft ons de kans een rondrit te maken langs de zuidkust. We komen door Brighton, en volgen van daar de kust langs schilderachtige plaatsjes. Ook bezoeken we een vliegtuigmuseum. Langs de Engelse kusten waren erg veel vliegveldjes in de 2e Wereldoorlog. De toestellen die nog te zien zijn, zijn allemaal heel verschillend, en vertellen het verhaal van de ontwikkeling van de luchtvaart.

KS1 KS2

Wanneer we terugrijden naar Dover voor de oversteek, komen we door het Ashdown Forest. Met een beetje geluk zien we reeën tussen de bomen lopen. Een mystiek einde aan een sprookjesachtige reis?

De oversteek naar het vaste land maken we vanuit Dover. Vanuit Calais rijden we weer naar huis. En dan maar wachten op de foto’s…. 

Prijzen:
Motor met bestuurder € 625,=
Duopassagier € 550,=
1-pers. toeslag hele reis € 210,=
Extra kosten ferry voor de auto: op aanvraag.

Basis:
- Hotel 1e nacht logies met ontbijt
- Hotel overige 5 nachten Half Pension
- 2-pers. kamer met douche/toilet
- overtocht Hoek van Holland-Harwich
- overtocht Dover-Calais 

Inschrijven 2018 Kent & Sussex kon tot 1 april 2018 maar vol-was-vol!
Per 8-2 moeten we melden dat de reis is volgeboekt met 30 deelnemers. Je kunt het Inschrijfformulier nog, onder voorbehoud, invullen. De Toercommissie zal dan actie ondernemen deelname mogelijk te maken, er is geen zekerheid dat dat lukt. Je ontvangt daarover bericht.
Vragen: Toercommissie

Op deze reis zijn de algemene (reis)voorwaarden van Motoerit van toepassing.

Het is een aanbeveling te zorgen voor een goede reis- en annuleringsverzekering alsmede internationale pechhulp.

Je ontvangt voor betaling van de reissom een factuur van de penningmeester BMW Club Nederland.

Namens de Toercommissie en voor info:

Ludo Sidler

Rob Beuk

Voor dit evenement geldt de disclaimer, deze kunt u hier lezen.

   
logo rocketchanels
  
MR
   
logo CampingMoto
   
Motoerit
  
logo BMWFC
  
logo VTNL
  
adverteren01
  
logo Houtrust
  
logo Dunlop
  
logo rideon
  
BIQER
  
MotoShare
  
logo OHMeppel
  
scandinaviantours
  
logo Becks
  
London exhaust
  
Airtrailer
  
Just carpets
  
Logo Duo JJS ESAR