Let's get started!

 

 

 De opening van het BMW Motorrad seizoen valt dit jaar erg vroeg, namelijk op 2 maart. Daarom vallen die opening en onze Openingsrit dit jaar op verschillende data. De Openingsrit is dit jaar op 16 maart 2019. De start- en eindlocatie is de BMW Motorrad dealer Simako-BDM in Elst. Voor de mensen die al een tijdje niet bij Simako-BDM in Elst zijn geweest, ze zitten sinds ruim een jaar in een nieuw pand aan de Industrieweg 28 in Elst, naast de P&R van station Elst.Simako BDM Elst

Simako-BDM rekent op ons tussen 1000 en 1100 uur voor de start. De Toercommissie zal daar dan ook aanwezig zijn. Ook na afloop is iedereen daar weer welkom om nog een kop koffie – of iets anders - te nemen voor de thuisreis wordt aanvaard, tot de zaak sluit om 1700 uur.
De Toercommissie heeft een mooie rit uitgezet die ook weer eindigt bij Simako-BDM in Elst zodat je de hele rit kunt twijfelen of die aankoop niet of toch wel doorgaat. De toertocht gaat vanuit Elst naar het zuiden, de Waal over. De eerste kilometers zijn misschien wat rechttoe-rechtaan maar die aanloop kun je gebruiken om de motor op temperatuur te laten komen. Later wordt dat goedgemaakt. Na een doorsteek volgen we de Maas een stuk.


Na de Maasoversteek bij Grave komen we langs en door de Kraaijenbergse plassen. Een mooi uitgestrekt plassengebied van ruim 400 hectare, die sinds 1968 zijn ontstaan door de winning van industriezand, grind en klei.Kraaijenbergse Plassen


Na de 2e Maasoversteek komen we door Gennep. Een goede mogelijkheid om te lunchen, want in het stuk Duitsland daarna duurt het even voor er weer eetgelegenheden zijn (althans die open zijn voor de lunch).


KevelaerBij het wereldberoemde Siebengewald gaan we Duitsland in om tussen Weeze en het gelijknamige vliegveld door naar Kevelaer te rijden. In Nederland en België is Kevelaer bekend als Maria-bedevaartsoord, met name de Genadekapel. Sinds 1642 wordt er een als wonderbaarlijk beschouwde afbeelding van de Maagd Maria vereerd. Veel katholieken maken jaarlijks een pelgrimstocht naar dit genadebeeld, dat in het Latijn bekendstaat als de Consolatrix Afflictorum, ofwel de "Troosteres der Bedroefden". In Kevelaer loopt de route wat ‘slingerig’ door de stad, maar dat komt door de werkzaamheden.

Na Kevelaer buigen we af naar het noorden om via Uedem in Marienbaum aan te komen. De volgende bedevaartsplaats sinds 1441 toen de bouw van de lokale kapel werd Marienbaum 1voltooid. In 1460 richtte Maria van Bourgondië in Marienbaum een klooster op van de orde van Birgittinessen. Begin 18e weeuw werd de genoemde kapel afgebroken en op die plaats de Maria Hemelvaartkerk gebouwd.


Daarna gaan we richting noordoosten richting Kalkar en Kleef, waar je de tank nog eens vol kunt gooien. Dat scheelde bij de verkenning toch 46 cent per liter op de adviesprijs in Nederland en 28 cent per liter vergeleken met mijn lokale goedkope pomp.


OoijpolderWe komen Nederland binnen via de Ooijpolder en gaan over de Waalbrug in Nijmegen weer naar Simako-BDM in Elst. De Waalbrug wordt momenteel gerenoveerd, maar volgens de planning is er 16 maart nog geen hinder voor het reguliere verkeer.


Na afloop is er bij Simako-BDM in Elst voldoende gelegenheid om met een kop koffie na te kaarten of toch die uitgestelde aankoop maar eens te doen.

 

Voor dit evenement geldt de disclaimer, deze kunt u hier lezen.

   
logo rocketchanels
  
MR
      
Motoerit
  
logo BMWFC
    
adverteren01
  
logo Houtrust
  
logo Dunlop
  
logo rideon
      
logo OHMeppel
  
scandinaviantours
  
logo Becks
  
London exhaust
  
Airtrailer
    
Logo Duo JJS ESAR
  inshared logo