Themarit...Welk Thema?
Verbindingen

 

 Traditiegetrouw is er ook in 2019 een Themarit.

 

 Verbindingen op woensdag 3 juli 2019
De Themarit dit jaar heeft als onderwerp ‘Verbindingen’. Het plan is om een relatief korte rit te doen langs een aantal verbindingslocaties,Semafoor
samen te lunchen en te eindigen bij het Museum Verbindingsdienst op de kazerne in Amersfoort. Daar krijgen we dan een rondleiding.
Gezien de regelingen op de kazerne wordt een bezoek in een weekend erg ingewikkeld. De rit zal daarom op woensdag 3 juli 2019 worden gehouden. 
Er zal voor het bezoek aan het museum ingetekend moeten worden, omdat ze op de kazerne van te voren moeten weten wie er komt. Het museum is niet erg groot – maar wel erg interessant – en kan maximaal 50 bezoekers hebben. De aantallen zijn ook nodig voor de logistiek in het museum en om te kijken hoeveel begeleiders er nodig zijn.


De gegevens die van tevoren aangeleverd moeten worden, zijn:
• Voornaam
• Eventuele tussenvoegsels
• Achternaam
• Postcode
• Huisnummer
• Woonplaats
• Geboortedatum
De gegevens moeten uiterlijk op 24 juni 2019 bij de Toercommissie bekend zijn ().

Je kunt er voor kiezen om de route mee te rijden maar als dat niet uit komt, kun je ook direct naar de kazerne rijden. Zorg dan dat je tussen 1315 en 1330 uur bij de ingang van de kazerne bent, dan kunnen we met zijn allen tegelijk naar binnen. Het waypoint van de kazerne staat in het routebestand. Kom je van ver en wil je voor het bezoek aan het museum lunchen, dan kan dat net voor de ingang van de kazerne bij “de Vlasakkers” (o.a. uitsmijters, tosti’s en luxe broodjes) of net aan de andere kant van de spoorwegovergang bij “de Kabouterhut” (een pannenkoekenrestaurant) of ergens anders naar eigen keuze natuurlijk.

De route begint bij de McDrive langs de A12 in Veenendaal en voert langs een aantal kazernes waar eenheden van de Verbindingsdienst van de Koninklijke landmacht zitten of hebben gezeten in het verleden.
Satcom
Zo zaten in Ede onder andere het Verbindingsdienst Opleidingscentrum en 106 Verbindingsbataljon, maar alle 7 kazernes in Ede zijn in 2010 overgedragen aan de gemeente Ede.
In Schaarsbergen op de Oranjekazerne zat o.a. 11 Verbindingsbataljon en nu is het de hoofdlocatie van de 11e Luchtmobiele Brigade.
In Apeldoorn op de Frank van Bijnenkazerne zat vroeger het hoofdkwartier van het 1e Legerkorps, daarna dat van de 1e Divisie en nu van het Operationeel Ondersteuningscommando Land.

VbddIn Stroe/Garderen op de Generaal-majoor Kootkazerne zit het Command & Control Ondersteunings Commando, waar op dit moment alle verbindingseenheden onder vallen. In februari 2019 is dit commando opgericht en toen is tevens het Regimentscommando van de Verbindingstroepen verhuisd van Amersfoort naar deze kazerne.

In Amersfoort op de Bernhardkazerne, het eindpunt van de rit, zit nog de School Verbindingsdienst en het museum van het Regiment Verbindingstroepen.

 

 

Voor dit evenement geldt de disclaimer, deze kun je hier lezen.

   
logo rocketchanels
  
MR
      
Motoerit
  
logo BMWFC
    
adverteren01
  
logo Houtrust
  
logo Dunlop
  
logo rideon
      
logo OHMeppel
  
scandinaviantours
  
logo Becks
  
London exhaust
  
Airtrailer
    
Logo Duo JJS ESAR
  inshared logo