Reken maar op herberekenen!

H2O in Harmelen.

 Van 12.00 uur tot 13.30 uur

 

Een workshop Basecamp (BC)....zelf aan de slag ermee….
Het is geen cursus BC, daar zijn andere mogelijkheden voor.

WORKSHOP Garmin Basecamp & GPS:

De Toercommissie (TC) ontvangt regelmatig vragen over GPS. Daar gaan we in 2019 dan ook weer aandacht aan besteden. TC-support aan de leden!

De TC beperkt de support aan de leden tot het goed in uw eigen GPS kunnen krijgen van de routes, die de TC voor de BCN maakt en verspreidt. En dan natuurlijk, al rijdend, een fijne rit ermee beleven!

In deze workshop kunnen we ook zeker van élkaar leren als gebruiker van Basecamp in combinatie met GPS. De TC heeft op dit moment alléén ervaring met Basecamp onder Windows. Voor Apple zijn er veel overeenkomsten, maar soms wijkt het nét wat af. Heb je ervaring met Apple en Basecamp: zeker komen…!
Bekend is dat er leden zijn die nog werken met Mapsource. Deze workshop is een prima gelegenheid kennis te maken met Basecamp of te ervaren dat beide systemen naast elkaar kunnen werken.
De nieuwste types TomTom (TT) kunnen omgaan met GPX-bestanden vanuit Basecamp. Ook dat komt aan de orde. Echter we hebben geen TT-ervaring dus lees hier daarover de beschikbare info.

De workshop wordt gehouden in recreatiecentrum H2O in Harmelen.
Deelname is gratis, consumpties voor eigen rekening.

 

Aanmelden voor deze workshop simpel door een mail te sturen naar Je ontvangt dan de week vooraf een te bewerken route en details.

 

We behouden ons het recht voor, dat als er te veel aanmeldingen zijn, de inschrijving te sluiten en mogelijk een tweede bijeenkomst te organiseren.

En dan praktisch:
Indien mogelijk neem naast je GPS ook je laptop mee. Zonder ben je ook welkom, maar dan wordt het meekijken. Zorg dat je laptop bijgewerkt is op het gebied van software etc. Er is wel WIFI beschikbaar, maar we gaan ervan uit dat je dat niet nodig hebt. Vervelend tijdverlies is wel als de laptop spontaan gaat updaten op allerlei software…

Het is voor de workshop handig als Basecamp op de PC staat. Welk kaartmateriaal aanwezig is, is niet belangrijk. Wel dat het op de PC gelijk is aan dat op de GPS.

Op website Garmin vind je programma's als Basecamp en Garmin Express. Installeer dat op de PC.
Met Garmin Express (GE) kun je allerlei GPS-updates downloaden. Na installatie sluit je je GPS aan (gebruik daarvoor het originele meegeleverde usb-snoertje van Garmin!) en GE zal je GPS herkennen en de software willen updaten. Doen!

GE zal ook melden over het beschikbaar zijn van nieuwer kaartmateriaal. Ook dat kun je downloaden (duurt lang) en kies ervoor om het kaartmateriaal zowel op je PC als ook op je GPS te installeren. Daarbij blijft je GPS aangesloten. Let op: soms installeert GE alléén op de GPS. Dat kun je checken door na de procedure de GPS los te koppelen en te kijken of in BC het kaartmateriaal in detail beschikbaar is. Zo niet, download dan opnieuw, maar dan alleen naar de PC.

Aan de deelnemers zullen wij vooraf een route sturen die we gezamenlijk bewerken.

Een goede voorbereiding kan zijn al met dit document al eens aan de slag te gaan.

Voor dit evenement geldt de disclaimer, deze kun je hier lezen.

   
logo rocketchanels
  
MR
   
logo CampingMoto
   
Motoerit
  
logo BMWFC
    
adverteren01
  
logo Houtrust
  
logo Dunlop
  
logo rideon
  
BIQER
    
logo OHMeppel
  
scandinaviantours
  
logo Becks
  
London exhaust
  
Airtrailer
  
Just carpets
  
Logo Duo JJS ESAR
  inshared logo