Limburg, van Top naar het Midden

 

 

 

 

 

Op het snijpunt van drie waterwegen ligt Nederweert. Hier verzamelen we rond 10.00 uur bij McDonald's, Randweg West 1 in Nederweert, vlakbij de afslag van de A1.
Hier vandaan kunnen we starten met de tourrit van ongeveer 125 km. We verwachten zo rond 15.00/15.30 te eindigen in Sweikhuizen.
Vanuit Nederweert gaan we zuidwaarts langs het kanaal richting Nederweert-Eind, slingeren via Kelpen-Oler naar Grathem en rijden door het witte stadje Thorn dat al in 922 bestond.
De grens over rijden we in Belgié door Maaseik met op de markt Brasserie/Restaurant De Beurs dat al sinds 1652 gasten herbergt. 2020 03 08 (3)
Dan richting Maasmechelen met IJscafe Huize Jammetjes aan de Langestraat 67, een begrip in Eisden-Dorp. Je kunt er genieten van een frisdrankje of een huisbereid ijsje.
Dan gaan we door naar Lanaken om bovenlangs Maastricht de route in Nederland voort te zetten in de richting van de dorpen Borgharen en Itteren.
We rijden via Weert bij Maastricht naar Bunde en kruisen bij Maastricht Airport de A2 richting Ulestraten.
Via het Beekse kerkdorp Geverik nemen we in Geulle enkele flinke hellingen; dan naar Catsop, bij Beek de Adsteeg op naar Klein-Genhout, Spaubeek om uiteindelijk te eindigen bij Brasserie Biesenhof, Bisenweg1, Sweikhuizen.
Deze typische Limburgse carré hoeve is 750 jaar oud en is geheel gerestaureerd en heeft een goed restaurant.2020 03 08 (4)

 

 

 

 

 

Voor dit evenement geldt de disclaimer. Deze kun je hier lezen.

   
logo rocketchanels
  
MR
      
Motoerit
  
logo BMWFC
    
adverteren01
  
logo Houtrust
  
logo Dunlop
  
logo rideon
      
logo OHMeppel
  
scandinaviantours
  
logo Becks
  
London exhaust
  
Airtrailer
    
bmw verkopen
  inshared logoTheo Terwel scan logoRAMmount benelux logo black