Thuringenreis 26 - 30 augustus 

Gaat door. Is vol

  

 

Vorig jaar hebben we de leden gevraagd wat men verwacht van de club, o.a. het aantal, de soort en de locatie van de verschillende tourritten.

Daar kwam o.a. uit dat men voor de weekendreizen graag eerder informatie wil hebben en dat men ook eens verder weg wil.

Daarom hebben we voor 2020 een Thüringen reis gepland en hierbij de benodigde informatie. We hebben een hotel gevonden bij het plaatsje Rohr in het Thüringer Wald.

Het hotel heet Zum Kloster; het is een voormalig Benedictinesser klooster, niet te verwarren met het Benedictijner klooster in Rohr in Niederbayern, want dat is een andere locatie. Het hotel beschikt over een afgesloten stallingsruimte voor ca. 25 motorfietsen en zeer ruime parkeergelegenheid voor auto’s en eventuele aanhangers. Hotel Zum Kloster
Inchecken in het hotel is op woensdag 26 augustus; uitchecken op zondag 30 augustus. De reis vanaf Utrecht is ongeveer 525 km als je de snelste route volgt, maar dat is bijna allemaal snelweg. Je kunt er ook voor kiezen om lekker binnendoor te reizen en de heenreis in twee dagen te doen, maar dan moet je zelf een hotel regelen voor dinsdag 25 op woensdag 26 augustus, bijvoorbeeld iets ten oosten van Dortmund.


Reserveren Je kunt reserveren via het inschrijfformulier.

Kosten De kosten voor deze reis zijn een schappelijke € 200 per persoon op een 2-persoonskamer.
Daarin zijn inbegrepen 4 overnachtingen met ontbijtbuffet en ’s avonds een 2 gangen menu.
De meerprijs voor 1 persoon op een 2-persoonskamer is € 15 per nacht, dus in totaal € 60 extra.
De drankjes die je gebruikt, moet je zelf afrekenen.
Gegevens van het hotel Hotel "Zum Kloster", Kloster 07, 98530 Rohr/TH Telefoonnummer 0049-36844-4489-0
Email: Website: https://www.hotel-zum-kloster.de/home


Omgeving Een dag geen zin om ver te rijden en wil je iets anders doen? Er is in de omgeving genoeg te zien, zoals het Dampflokwerk in Meiningen met stoomlocomotieven (ca 9 km rijden; rondleidingen zaterdags om 1000 uur) of het Fahrzeugmuseum in Suhl met auto’s en motoren (ca 15 km; dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur). Op cultuurhistorisch gebied is er ook veel te zien zoals o.a. in de steden Weimar en Erfurth. Ook over een minder rooskleurige periode is er veel te bezoeken o.a. het bunkermuseum in Frauenwald en ook het voormalige concentratiekamp Buchenwald. Meer recentelijk maar ook over een weinig vrolijke periode is te zien bij “Die Gedenkstätte Point Alpha” op de grens met het voormalige Oost-Duitsland. Het hotel heeft ook een bowlingbaan, waar je jezelf met andere rollende objecten kunt vermaken na een rit of een bezoek aan bezienswaardigheid.

 

 

Voor dit evenement geldt de disclaimer, deze kun je hier lezen.

   
logo rocketchanels
  
MR
      
Motoerit
  
logo BMWFC
    
adverteren01
  
logo Houtrust
  
logo Dunlop
  
logo rideon
      
logo OHMeppel
  
scandinaviantours
  
logo Becks
  
London exhaust
  
Airtrailer
    
bmw verkopen
  inshared logoTheo Terwel scan logoRAMmount benelux logo black