17 t/m 24 Juli: Kampeerweek

Bouke den Ouden

 

 

 

 

Een weekje kamperen en toeren in Frankrijk - 2021

De vaste lezers van ons clubblad en bezoekers van de site zal het niet ontgaan zijn dat ik ieder jaar een weekje toeren en kamperen in steeds een andere regio van Frankrijk organiseer. Zij hebben al kans gehad om zich alvast in te schrijven voor de editie van dit jaar, maar voor nieuwe leden is dit een uitgelezen kans om een fantastisch mooi evenement mee te maken. En dat met een groot aantal clubgenoten, wie wil dat nu niet..?

Zo ongeveer kondigde ik een aantal jaren geleden de kampeerweek aan. Dit jaar zal het vanwege de Corona maatregelen een beetje anders gaan lopen dan voorgaande jaren. Zelfs 2020 was eigenlijk wat dat betreft nog steeds een 'gewone' kampeerweek maar vanwege de maatregelen is het nog onduidelijk of de kampeerweek door kan gaan en zo ja hoe en wanneer dan wel...

Ik ga er in ieder geval van uit dat we in juli weer kunnen reizen en aangezien ik geluiden heb gehoord dat er nogal wat leden zijn die erg graag mee willen, naast degenen die al hebben aangegeven weer mee te willen gaan, heb ik in overleg het idee opgevat om de week 2 keer na elkaar te houden zodat de groep niet al te groot wordt en het voor iedereen veiliger zal zijn. Elke groep kan dan uit 20 à 25 personen bestaan.

Data: Groep 1         17 t/m 24 juli    volgeboekt voor het kamperen

             Groep 2         24 t/m 31 juli    nog kampeerplaatsen beschikbaar

           Groep 3         17 t/m 31 juli    volgeboekt voor het kamperen

            Voor beide weken kan er nog geboekt worden voor een chalet.

Je mag voor beide weken inschrijven en dit zal worden toegekend mits het aantal deelnemers onder de 50 personen ligt. De 2e week zal dan een paar tientjes goedkoper zijn.

Belangrijk: 24 juli is de overgangsdag tussen de 2 groepen en daardoor is het niet mogelijk om een dag eerder te komen.

Waarheen gaan de reis?

Het is niet mijn gewoonte om zo ver vooraf al te vertellen waar we heen gaan, maar ja zoals gezegd loopt het allemaal wat anders...

We gaan naar de Pilat, een natuurpark even ten Zuiden van de stad Lyon.                                 Pilat
Ik heb vorig jaar het grootste deel van de routes kunnen voorrijden
en een aantal bezienswaardigheden kunnen bezoeken dus ik heb
er vertrouwen in dat we, wat dat betreft, weer een fantastische week zullen gaan krijgen.

Wat houdt een kampeerweek in?

Voor de oudgedienden is het een bekend verhaal, maar voor de nieuwe leden zal ik hieronder kort samenvatten wat de kampeerweek inhoudt: De kampeerweek is opgebouwd uit 7 dagen, 1 aankomstdag, 5 dagen waarin steeds een van de routes wordt gereden en 1 rustdag, de donderdag. Elke route heeft een lengte van rond de 200 km en bevat, naast allerlei heerlijke weggetjes, meerdere gelegenheden om ook eens van de motor af te stappen om bijvoorbeeld een kasteelruïne of museum te bezoeken of gewoon van een prachtig uitzicht te kunnen genieten. Koffie drinken mag natuurlijk ook...

 

Op de camping staan een aantal 4-persoons chalets die we kunnen huren dus wie niet (meer) wil kamperen kan hier gebruik van maken.Chalet
Aangezien de camping nog niet open is zijn er nog geen prijzen bekend maar ik ga voorlopig uit van een deelnameprijs van €130 pp.
Voor de chaletbewoners wordt dit vanzelfsprekend iets meer.

Bijgaande foto's laten een paar van dergelijke bezienswaardigheden zien die we in levende lijve zullen gaan aanschouwen.

Rhone
Bergweg
    Postbode2
 

 

 

 

 

 

 

Ik wil nog wel benadrukken dat deze kampeerweek 2021 zal doorgaan met een slag om de arm in verband met de ontwikkelingen rond Covid 19.

 

Inschrijven kan via het inschrijf formulier.

 

Met vriendelijke groet van Bouke den Ouden

 

 

 

   
logo rocketchanels
  
MR
      
Motoerit
  
logo BMWFC
    
adverteren01
  
logo Houtrust
  
logo Dunlop
  
logo rideon
      
logo OHMeppel
  
scandinaviantours
  
logo Becks
  
London exhaust
  
Airtrailer
    
bmw verkopen
  inshared logoTheo Terwel scan logoRAMmount benelux logo black