2018 NLR

 

 

 

Nieuwe Leden Rit (NLR) 2018
Op 8 april is weer de traditionele Nieuwe Leden Rit gereden. Iedereen die sinds de vorige NLR lid is geworden, wordt daar expliciet voor uitgenodigd, maar ook ‘oude’ leden zijn welkom.
’s Ochtends verzamelden zich 16 nieuwe leden en 15 ‘oude’ leden bij H2O in Harmelen om onder het genot van een kop koffie en een stuk appeltaart met elkaar kennis te maken. Na een voorstelrondje van het bestuur en een korte uitleg over de route (zoals altijd veiligheid voorop) ging iedereen naar de motoren. Buiten werden nog wat mensen geholpen met de GPS en spontaan ontstonden er groepjes, zodat de eerste groep ruim voor 1100 uur over de startlijn ging.
De rit voerde door een zonovergoten Ronde Venen Kwartier, via Amstelland, onder de ArenA door en via ’t Gein naar de lunchlocatie in Abcoude, de enige plaats in Nederland die net zo begint als het alfabet. Voordeel van lekker weer is dat je lekker in het zonnetje kunt rijden. Nadeel is dat toeristische fietsers en wielrenners dat ook vinden. Die waren in grote getalen ook op de weg, maar tot problemen heeft dat niet geleid. In Uithoorn bleek dat een klein tunneltje onder een weg door was gewijzigd in een eenrichtingsweg, dus daar moesten we even een list verzinnen.
De lunch was weer prima verzorgd: Rob Beuk zorgde voor de opvang zodat iedereen zijn motor op een veilige plek kon parkeren, er waren tafels voor ons gereserveerd en er was een kleine lunchkaart met een beperkt aantal lekkere dingen, waardoor de bediening vlot ging. Na de lunch het tweede deel van de route langs aardige optrekjes langs de Vecht, het beroemde kasteel de Haar, via het ons bekende Harmelen naar de Hollandsche IJssel, waar we eindigden in Hekendorp.
De reacties waren onverdeeld positief. Zowel over de route als over het weer als over de sfeer. De route hebben we als club geregeld; het weer ook – zolang het goed weer is natuurlijk, bij slecht weer ligt het nooit aan ons. De sfeer moet je altijd samen maken en met deze nieuwe leden zit dat wel goed.
Frank Peersman

   
logo rocketchanels
  
MR
      
Motoerit
  
logo BMWFC
    
adverteren01
  
logo Houtrust
  
logo Dunlop
  
logo rideon
      
logo OHMeppel
  
scandinaviantours
  
logo Becks
  
London exhaust
  
Airtrailer
    
Logo Duo JJS ESAR
  inshared logo