Verslag BCN Nazomerweekend

 

 

 

 

Een (te) klein deel van de BMW-Club Nederland reisde af naar het mooie zuiden van ons land: 28 m/v. Een fijn gevarieerd gezelschap, maar wel allemaal BMW. Ik  schrijf dit verslag als deelnemer, TC-lid en mede-organisator. Je kunt er maar druk mee zijn en dat allemaal in één weekend!

We hadden een fijn hotel in Epen geboekt en dat pakte goed uit. Een prima terras, goede kamers en topkeuken. Natuurlijk zitten daar verrassingen in maar dat werd opgelost of manhaftig gedragen. Wat niet zo goed lukte was bezoek aan oorlogsmuseum Overloon (te weinig aanmelders) en fortificatie Eben-Emael ( groepsbezoek op zaterdag niet mogelijk). Maar dat werd soepel opgelost en daar ben ik best enthousiast over. Het weekend werd door diverse leden uitgebreid met een dag eerder of een dag langer. Kleine groepen vormden zich om zuidwaarts te rijden. In het zuiden aangekomen keuze in een standaardrit Eifel, cultuurrit rondom Maastricht in de vorm van heel veel kastelen te zien of een routetje van 450 km zuidwaarts.

2014 NZW02 2014 NZW01

Vermeldenswaard is dat de vrijdag het nog, voor de tijd van het jaar, erg warm was. Zaterdag lekker weer met op het eind van de middag een verfrissende bui. Helaas zaten we toen nog wel op de motor.

2014 NZW09 2014 NZW08

In de avond en nacht veel regen en alle vroegslapers rond 00.30 uur wakker van een gewelddadig klapje onweer.  Zondag lang koffiedrinken en naar de lucht kijken maar rond elf uur was het droog en liet het zonnetje zich zien. Dat kwam mooi uit want er was nog een mooie rit Noordwaarts voorradig die eindigde in Gemert. En dan nog naar huis en de reisgenoten al missend.

Ieder is weer goed thuisgekomen. 2 gevalletjes omvallen met de motor, omdat het schuin is en je dan dingen doet die je niet moet doen. Ik noem geen namen maar er was iemand die z’n kabelboompje verbrandde maar toch weer opgelapt werd. Een andere deelnemer liep warm (zijn motor) maar kon verder. En heel leuk dat BCN-leden (vooral de cabriofanaten) uit de buurt even kwamen buurten.

Is in bovenstaande iets niet duidelijk? Ga mee volgend jaar en je bent er zelf bij!

Rob C G M

 

2014 Nazomerweekend door Rick Klauwers

Aangezien ik nieuw ben binnen de BMW Club Nederland en dit mijn eerste keer nazomerweekend was, heb ik besloten om mij via deze weg nogmaals even voor te stellen.

Ik ben Rick Klauwers, ik ben 23 jaar, en woon samen met mijn vriendin Lianne in IJmuiden. Ik rij een BMW R1200RT 2005 die ik dagelijks gebruik voor woon-werkverkeer naar Amsterdam. Echter, de week voor het nazomerweekend heb ik voor mijn werk een week opleiding gevolgd in Apeldoorn. De motor had er dus al een stukje op zitten voor we aan het nazomerweekend begonnen. Wat is het trouwens heerlijk om motor te rijden in de omgeving Apeldoorn, maar vooral in Limburg. Ik heb mijn ogen uitgekeken. Je voelt je zo ver weg in eigen land.

Onderweg richting het hotel op de eerste dag had ik onderweg afgesproken met mijn ouders die ook naar het nazomerweekend gingen. Mijn ouders zijn René en Helma en rijden op een R1100RT. We hebben onderweg nog een museum bezocht dat betrekking had op Operation Market Garden.

Hoe meer we richting het zuiden reden hoe beter de zon zijn best deed! Dat beloofde een goed weekend te worden. Dat de zon goed zijn best deed was ook te merken bij aankomst bij het hotel. De eerste aangekomen clubleden zaten al op het terras voor het hotel met een lekker biertje. Het viel mij op dat ik gelijk welkom was. Het was erg gezellig, ook tijdens het eten. Veel de vraag welke rit er zaterdag gereden ging worden en vooral op wat voor een motor ik dat ging doen.

Zaterdag reed ik met een kleine club de Eifelroute. De hele dag een goede brandende zon gehad op het laatste stukje na, maar dat mocht de pret niet drukken. Voor mij was dit de eerste keer dat ik reed met mijn motor in het buitenland. Zoals ik in het begin al aangaf wordt mijn motor het meeste gebruikt voor woon-werkverkeer. De rit in het buitenland vond ik erg leuk om te doen. Een hele nieuwe ervaring, en leuke bochtjes.

De laatste dag zijn we richting Gemert gereden. Daar hebben we nog wat gegeten en hebben vervolgens toch echt een eind aan het nazomerweekend gemaakt.

Ik vond het een zeer geslaagd weekend en ga dit zeker de komende jaren overdoen! Wie weet lukt het me tegen die tijd mijn vriendin om te halen om ook mee te gaan!

Rick Klauwers
Rick

 

 

   
logo rocketchanels
  
MR
      
Motoerit
  
logo BMWFC
    
adverteren01
  
logo Houtrust
  
logo Dunlop
  
logo rideon
      
logo OHMeppel
  
scandinaviantours
  
logo Becks
  
London exhaust
  
Airtrailer
    
Logo Duo JJS ESAR
  inshared logo