Rooksignalen...

 

 

 

 

BBQ-weekend: 22-23 augustus 2015.

Gezellig!!  We mogen weer en we kunnen weer.

Om 09.45 verzamelen in Meerkerk bij AC restaurant aan de A27. Als we aankomen is de TC ook aanwezig in de persoon van Frans en Rob. Een weerzien van oude- en nieuwe bekenden. Eerst een bakkie en wachten op nog meer clubleden. Die druppelen langzaam binnen. Voor ons (Piet en Martin) ook weer nieuwe gezichten.   Dat zal voorlopig ook wel zo blijven. Voordat we alle 450 leden hebben gezien en gesproken, zullen er veel jaartjes verstrijken. Daarom blijft het altijd weer leuk om met een evenement van de club mee te doen. Om 10.00 uur maken we aanstalten om te gaan toeren. De navigaties worden in gereedheid gebracht en dan begint het al. De een moet 200 km rijden de ander zelfs 300. Het blijft zoeken naar de juiste instellingen die dan ook nog eens allemaal gelijk zijn!! Maar het mag de pret niet drukken. Er worden groepjes geformeerd en we vertrekken. Frans wordt onze voorrijder. We rijden een mooie route. Dwars door het Brabantse land. Met een uitstapje naar de Biesbosch. Alles blijft mooi onder controle. Geen rare dingen als vallen e.d. Zelfs niet op een onverharde weg waar veel wandelaars ons met verbazing aankeken. Er mocht alleen bestemmingsverkeer over heen. Nou dat waren wij natuurlijk ook. Onze bestemming was Made. Een andere weg wisten we niet!

In Vlijmen nuttigen we de lunch. Een leuk restaurantje nabij een rotonde die op de route ligt. We blijven niet onopgemerkt. Al gauw zitten we met een leuke club te lunchen. Armand en zijn vrouw schuiven ook aan. Zij volgen ons vandaar verder met de auto. Armand had graag meegereden maar heeft nog een hobby. Tennis.. Juist dit weekend moest hij de finale spelen van een toernooi van zijn club. Hij heeft er alles aan gedaan om te verliezen. Zelfs dat is niet gelukt. En hij moet zondag om 10.00 uur opnieuw aantreden. Leuk dat jullie wel van de BBQ gebruik konden maken. En….. hij heeft zondags de finale ook nog gewonnen. Proficiat! Op naar Roland Garos zullen we maar zeggen.

In Helvoirt was een paarden evenement. Er moesten zelfs door ons “hindernissen” worden genomen. Een omleiding! Maar geen enkel probleem Na wat heen en weer rijden komen we dan toch weer op onze route terug.  We koersen richting de Biesbosch alvorens we er doorheen kronkelen, lessen we eerst onze dorst op Fort Altena in Werkendam. De route door de Biesbosch is zanderig en bochtig. Veel is nog in aanleg.

Uiteindelijk arriveren we bij Hotel ’t Trefpunt in Made waar we de BBQ gaan gebruiken.

Er wordt flink gegeten en de nodige drankjes genuttigd.  De sfeer zit er goed in. Een aantal leden zijn ’s-avonds na de BBQ nog richting huis gereden ivm met verplichtingen de volgende dag.  De overnachters nemen nog een afzakker in de bar en uiteindelijk leggen ook zij hun “zware“ hoofd ten ruste.

De volgende dag gaan we eerst rustig ontbijten. Vanaf kwart voor negen druppelen we de ontbijtzaal in. Na het ontbijt  brengt ieder zich in gereedheid om de zondagsrit te gaan rijden. Sam en echtgenote nemen dan afscheid. Maar Andries en vriend sluiten zich weer aan. Uiteindelijk gaan we op pad met  twaalf mensen en acht motoren.  Het belooft een mooie tocht  te worden. En zeker is zeker. We hebben het weer mee. Iets meer wind, maar dat mag de pret niet drukken.  De eerste stop is bij van der Valk in Dordrecht.

Koppie koffie en verder.
En zo verkennen we de polder rondom Dordrecht en rijden richting  de Tweede Maasvlakte.
Intussen is er een kleine afvalrace begonnen.
Uiteindelijk besluiten wij (Martin en Piet) om na de lunch, die we aan de haven van Hellevoetsluis nuttigen, ook huiswaarts te keren. Het is inmiddels dan al rond drie uur in de middag. Een beetje op tijd thuis zijn is dan ook wel lekker na zo’n gezellig, maar ook wel vermoeiend weekendje.

Natuurlijk willen we de TC hartelijk bedanken voor het organiseren van dit weekend. Het was weer top. Voor diegenen in de club die er niet bij waren……. inschrijven de volgende keer! Het mag niet worden gemist.

   
logo rocketchanels
  
MR
      
Motoerit
  
logo BMWFC
    
adverteren01
  
logo Houtrust
  
logo Dunlop
  
logo rideon
      
logo OHMeppel
  
scandinaviantours
  
logo Becks
  
London exhaust
  
Airtrailer
    
Logo Duo JJS ESAR
  inshared logo