Wie schön es war!

 

 

 

Duitslandweekeind september 2015:
door Bouke den Ouden

 

Tijdens het afgelopen Cor Rutte Weekeind heb ik met Maarten de Vries afgesproken om in het najaar mee te gaan met het door Ton en Ingrid te organiseren weekeind naar het Sauerland. Zodoende treffen we elkaar bij het eerste tankstation langs de A12 voorbij Ede en vanaf daar rijden we gezamenlijk op naar het hotel in Venlo dat is opgegeven als verzamelpunt. Na de behoorlijk natte periode van de afgelopen weken blijken de weergoden ons deze dag gunstig gezind, want het begint al goed met een flets zonnetje en we houden het verder de hele dag droog. Nadat we de andere aanwezigen op het verzamelpunt hebben begroet, laten we ons bij de koffie verleiden tot een stuk heerlijk appelgebak en zijn daardoor de laatsten die opstappen om de rit naar het Sauerland te gaan doen.

DW01 DW03

Onderweg komen we geregeld clubgenoten tegen, als een soort kat-en-muis spel en het lijkt wel alsof René van Vegten, net als de rattenvanger van Hamelen, steeds meer clubleden achter zich aan heeft rijden...
Het eerste deel van de reis gaat voornamenlijk over snelwegen, waar Maarten mij verrast door dermate plotseling een afslag te nemen dat ik hem niet kan volgen. Een kleine 500 meter verderop is de afslag die de Garmin mij aangeeft en ik stop even verderop bij een rotonde om hem te bellen, maar vreemd genoeg neemt hij niet op. Na een sms-je te hebben gestuurd geef ik gas om bij de groep van René, die mij inmiddels gepasseerd is, aan te sluiten. Niet veel verder hoor ik getoeter achter mij en zie daar zowaar Maarten aan komen rijden. Hij had een stukje door Dusseldorf moeten kachelen om weer op de route te komen, maar het is dus allemaal weer goed gekomen. Tegen lunchtijd vinden we een wegrestaurantje waar we een tweetal clubgenoten in de stube treffen. Terwijl wij hier gezellig zitten, zien we alweer een trosje clubgenoten voorbij komen, waaronder onze penningmeester Theo met zijn zoon Frank.

DW05 DW07

Nadat we eenmaal de snelwegen en de drukte achter ons hebben gelaten begint het genieten van de wat smallere wegen met als (twijfelachtig?) hoogtepunt een bospaadje met daarin een steile haarspeldbocht naar beneden. Vanwege de overvloedige regenval van de afgelopen periode is het ook op dat paadje wat nat en glibberig hetgeen niet door alle deelnemers schijnt te zijn gewaardeerd. Onderaan dat weggetje stop ik even om de accu van mijn camera te vervangen en terwijl ik daarmee bezig ben komt René met zijn gevolg aanrijden. De grijns op zijn gezicht geeft wel aan hoe hij dat weggetje ervaren heeft...

DW08 DW09

Aan het eind van de middag, luttele kilometers voor de eindstreep, zien we een aantrekkelijk plein met een leuk terrasje. Met de motoren geparkeerd op het plein naast onze stoelen, kunnen we nog even heerlijk van de warmte van de middagzon genieten. Tot onze vebazing zijn we daarna bijna de eersten die bij het hotel aankomen. Blijkbaar hebben de anderen nog meer van het mooie weer genoten dan wij...

DW10 DW11

Opvallend genoeg staat de R100GS PD van Edwin Miedema al keurig onder de motorport en zien we hem even later in zijn joggingpak aan komen lopen. Hij blijkt al vrij snel na vertrek uit Venlo zijn escorte kwijt geraakt te zijn, omdat zijn Garmin aangaf dat hij een parallelweg moest nemen en de rest gewoon rechtdoor ging. Hij is toen teruggegaan naar het verzamelpunt waar iedereen al bleek te zijn vertrokken, waarna hij de reis naar het hotel Wiesengrund in Hallenberg via de snelweg heeft gedaan. Een wijze les in de wondere wereld van de gps rijker!

DW12 DW13

Na een biertje en lekker bijgekletst te hebben kunnen we aan tafel voor een heerlijk buffet. Na afloop nog even wat drinken, brommers kieken en dan naar bed.

DW14 DW15

De volgende ochtend is het grijs maar droog. Nadat er al diverse groepjes zijn vertrokken, starten ook Maarten en ik onze motoren. Omdat Stefan ons clubje heeft versterkt, rijden we dus vandaag met zijn drieën. De wegen in dit gebied blijken uitermate geschikt om de bochtentechniek eens goed te oefenen en de kilometers vliegen dan ook voorbij. Na een aanvankelijk miezerbuitje barst er weliswaar ineens een enorme hoosbui los, maar al na een paar minuten wordt het minder heftig en binnen een kwartier is het alweer voorbij. In een volgend dal schijnt zelfs alweer het zonnetje!

DW17 DW19

Wanneer we vlak voor het BMW museum een paar motoren voor een ijssalon zien staan, bedenken we ons geen seconde en parkeren er naast. De koffie met gebak smaakt er heerlijk en ik zie binnen een spreuk op de muren staan die mijn reisgenoot op het lijf is geschreven: `Ein guter Cappucino und ein gutes Eis sind Balsam für die Seele´.

DW16 DW18

Vlak na ons komen steeds meer clubgenoten binnen zodat het er wel de zoete inval lijkt...

Na de koffie zoeken we het BMW museum op, maar het gebouw blijkt vanwege een miscommunicatie gesloten te zijn, dus we stappen maar weer op voor het vervolg van de rit.

Ook deze avond is er een buffet met als hoogtepunt een heerlijke ijstaart die trots door de chef naar binnen wordt gedragen. Later die avond bij het brommers kieken, blijkt er zelfs een sleutelbos op een van de motoren te zijn achtergebleven. Toevalligerwijs van dezelfde persoon als waarvan we de vorige avond al een verdwaalde gps aantroffen..!

DW20 

Terwijl wij elkaars motoren staan te bespreken doet een dame de volgende uitspraak: "Moeten jullie nu alweer naar die motoren kijken? Er is toch niets aan veranderd sinds gisteren!". Vrouwen begrijpen zoiets niet... De zondagochtend stapt een gedeelte van de groep op om de rit huiswaarts te gaan maken. Het andere deel, waaronder Maarten en ik, heeft nog een extra dag toeren op het programma staan.

Maarten en ik rijden deze dag weer samen want, Stefan is een van de leden die vandaag huiswaards gaat. Na enige tijd komen we aan bij een wegversperring die we negeren tot we aankomen bij een brug die volledig gerestaureerd wordt en waar geen doorkomen aan is. Via een smal weggetje even verderop komen we echter aan de andere kant van dat bruggetje uit waar eveneens een wegversperring staat opgesteld. Omdat die duidelijk voor het tegemoetkomende verkeer is bedoeld, maken we deze open zodat we er door kunnen en we uiteindelijk maar een klein stukje van de route niet hebben kunnen rijden. 

Ook deze dag is het fantastisch rijweer en we hebben geen druppeltje regen, integendeel we hebben volop zon en af en toe wat bewolking, ideaal. De wegen zijn afwisselend van ruim met lange bochten tot een smal boerenlandweggetje met de prachtigste vergezichten. Omdat het een zondag is valt het niet mee om een lunchgelegenheid te vinden en naar verluidt is een aantal leden in de ijssalon van de vorige dag beland, omdat ze daar spaghetti op de kaart hebben staan. Het blijkt echter ijs-spagetti te zijn dus dat viel een beetje tegen... Na wederom een buffet en een gezellig afzakkertje is ook deze dag weer voorbij gevlogen. Maandagochtend moeten ook de achterblijvers er aan geloven: Op naar huis! 

Als we die ochtend de ontbijtzaal inlopen, blijkt vrijwel iedereen al te zijn vertrokken en als wij dan opstappen is de motorport bij het hotel al volledig verlaten. Het is prachtig weer en we genieten volop van onze laatste kilometers in het Sauerland. Wanneer wij aan het eind van de ochtend op een terras aan de koffie zitten, zien we voor de laatste keer een trosje clubgenoten voorbij komen en na hen uitgezwaaid te hebben, stappen we op voor het laatste traject. Eenmaal in de drukte van de steden aangekomen, rijden we al vrij snel op de snelweg waarna ik keurig op tijd voor de koffie thuis de schuurdeur achter mij dicht trek. 

Het was een heerlijk weekeindje toeren met prima gezelschap en voortreffelijk toerweer.

Ton en Ingrid bedankt voor de organisatie van dit evenement!

   
logo rocketchanels
  
MR
      
Motoerit
  
logo BMWFC
    
adverteren01
  
logo Houtrust
  
logo Dunlop
  
logo rideon
      
logo OHMeppel
  
scandinaviantours
  
logo Becks
  
London exhaust
  
Airtrailer
    
Logo Duo JJS ESAR
  inshared logo