Van vroeg tot laat Nazomerend…

 

 

 

“ ’t mot ff gedaan: naar het vertrekpunt. Maar dan heb je ook wat”.. 

Op de vroege vrijdagochtend naar het vertrekpunt voor het Nazomerweekend en voor wie het niet weet dat was in Limburg om te gaan naar het Sauerland. Voor mij gewoon 200 km “A2”.

Maar dan komt wel de beloning.
Een deel van de 30 deelnemers kwam naar het vertrekpunt en zo werd het al vroeg gezellig. Na een bakkie en een broodje op weg. Snel weg? Nee, rustig an en lekker binnendoor. Voor mij als westerling al snel genietend van dorpswegen, boerderijen en dorpjes waar het leven nog “van toen” is. Je raakt haast vanzelf onthaast. Snel te vergeten een stukje snelweg om de steden in het Ruhrgebied te vermijden maar dan worden de wegen niet alleen bochtig maar komen ook de heuvels in zicht. Op weg naar ons hotel in Hesborn, Naturpark Sauerland-Rothaargebirge.

NZ01 NZ03

Mooi weer, fijne stuurwegen, prima hotel met terras, drankje voor het eten, lekker eten en gezelligheid erna. Best wel een leuke club, die BCN maar wel laatnaarbedgaanders als leden.

De zaterdag een mooie rit van 275 km met als doel kasteel Waldeck en dan weer terug naar het hotel. Geweldige stuurwegen en soms mis je dan het uitzicht want je bent ff bezig. Sommige reisgenoten zijn alleen maar bezig geweest: keuze. Maar gelukkig hebben we de foto’s nog…..en het kasteel was mooi. En het landschap schön, stuurwegen en weggetjes fijn sportief te rijden.

Wat wel saai was dat de 2e avond in het hotel erg leek op de 1e met als verschil dat het terras wat natgeregend was dus activiteiten binnen plaatsvonden tot het na het diner weer droog bleek. Uit welingelichte bron weet ik dat ieder op z’n eigen tijd naar bed ging en ieder op tijd aan het ontbijt deelnam. Van laat tot vroeg dus.

NZ05 NZ06

De zondag helaas weer op weg naar huis en tot aan het Ruhrgebied nog mooi binnendoor. Jammer van een paar automobiele zondagsrijders die daar de snelheid, lees doorstroming, belemmerden ;<(.

Het weekend werd door 3 motorrijders (door omstandigheden) gereden per automobiel en dat paste best!

NZ09 NZ10

Facts:

Reizen per cabrio is leuk en dan ben je in het Sauerland en dat moet het dak dicht omdat het een uurtje regent. Jan en Nel, topstel.

Denk je per motor te reizen en breek je net ervoor je pols (beterschap) en kom je tóch per BMW-automobiel. René en Marga, positief!

Reis je per “sedecrem” met ster voorop, van jaren oud en geniet je volop van omgeving en gezelschap. Henk en Cocky zijn toppers.

Motorrijders zijn saai en rijden motor. Soms wat sneller, soms nog sneller, vroeg terug of wat later. Geniessen!

Pech? Één spontaan kapotte accu op de terugweg. Opgelost met startkabel? Ja, maar heel even dus toch hulpdienst, frisse accu en goed thuisgekomen.

Mijn verhaal over een zondagse lunchstop, tanken en uiteindelijk lunchen bewaar ik voor de afdeling verhalen op (club)avonden maar liep goed af…

NZ11 NZ13

En ook dit weekend maakten leden voor het eerst kennis met een BCN-activiteit in/naar het buitenland. Die gaan vast nog eens mee…;<).

Ik denk dat de Toercommissie, alle reacties serieus analyserend, terug kan kijken op een heel mooi weekend met bijzondere dank aan TC-Ludo voor routes en mede-regelen. Of ik helemaal neutraal ben? ’t was laat dat ik dit schreef….want ik was er vroeg bij.

Rob C G M, lid toercommissie BCN

 

   
logo rocketchanels
  
MR
      
Motoerit
  
logo BMWFC
    
adverteren01
  
logo Houtrust
  
logo Dunlop
  
logo rideon
      
logo OHMeppel
  
scandinaviantours
  
logo Becks
  
London exhaust
  
Airtrailer
    
Logo Duo JJS ESAR
  inshared logo