BCN verwelkomt nieuwe leden
 

 

 

Afgelopen zondag (17-4-2016) hebben we voor de derde keer de Nieuwe Leden Rit (NLR) gereden.

En we mogen het, net als voorgaande jaren, weer een groot succes noemen. De opkomst, in Harmelen bij H2O, was dik in orde, 25 nieuwe leden en 25 bestaande leden, inclusief de Toercommissie. Iedereen werd ontvangen met een kop koffie en een appeltaartpunt, al dan niet met slagroom.

Nadat ik iedereen heb verwelkomd, hebben we eerst even stil gestaan bij het overlijden van Leo Bruinzeel. Leo stond bekend als actief, betrokken lid en heeft veel bij gedragen aan de organisatie en activiteiten van onze club. Hij heeft zijn gevecht, met de nog steeds niet te overwinnen ziekte ALS verloren en is afgelopen woensdag 13 april helaas overleden.

Daarna gaf Rob een uitleg over de club en had ook nog iets te zeggen over de GPS.
Ik heb nog wat uitleg gegeven over wat de Toercommissie doet en over het rijden in een groep, daarna ontstonden er spontaan groepjes die met elkaar op pad gingen.

Het eerste gedeelte van de route was gelijk aan die van vorig jaar. Bij aankomst bij de Arena, bleek dat Ajax ging voetballen en daardoor kwamen we terecht in een grote verkeersdrukte. Ik dacht slim te zijn en een andere route te nemen en wenkte nog een stel andere clubleden om mee te rijden. Helaas nam ik een afslag te vroeg en liep vast in een woonwijk, gelukkig was er een van de nieuwe leden, die daar de wel weg wist en ons weer op het goede spoor zette. Desondanks kwamen we op tijd voor de lunch in Abcoude. Tijdens de lunch begon het een beetje te regenen, we hebben het terras een beetje aangepast, zodat iedereen droog bleef.

Het tweede gedeelte van de rit hadden we een beetje aangepast, zodat we langs het kasteel Haarzuilen reden, een attractie op zich. Aangekomen bij het eindpunt, de theetuin De Kwakel, bleek ondanks dat we het goed hadden afgesproken, gesloten te zijn. Maar een goede Toercommissie heeft dan direct een alternatief en zo besloten we de rit in het AC restaurant te Bodegraven af te sluiten.

Iedereen was tevreden, nou ja er was een Honda rijder die klaagde dat hij in een hagelbui terecht was gekomen, het zal wel aan zijn motormerk gelegen hebben (geintje).

Van diverse kanten kregen wij, van de Toercommissie, de complimenten over de ontvangst bij de BMW Club Nederland (BCN) en de mooie rit.

Frans Röss,
Coördinator Toercommissie

Foto-impressie van de Nieuwe Leden Rit:

 

   
logo rocketchanels
  
MR
      
Motoerit
  
logo BMWFC
    
adverteren01
  
logo Houtrust
  
logo Dunlop
  
logo rideon
      
logo OHMeppel
  
scandinaviantours
  
logo Becks
  
London exhaust
  
Airtrailer
    
Logo Duo JJS ESAR
  inshared logo