We gaan weer
 

 

 

 

 

We startten bij BMW Motorraddealer Harry Meijer te Lijnden waar we, als BMW Club, hartelijk ontvangen werden tijdens de seizoensopening van BMW. Dank daarvoor!

Toen we vanuit Dordrecht vertrokken was het nog maar 0,5 graad, maar de zon scheen en dat was een goed teken. We kwamen om 09:30 uur aan bij Harry Meijer en ik dacht dat we een van de eerste zouden zijn, maar wat schetst onze verbazing er was toch al een stuk of 12 motoren en dat zou uitgroeien tot zeker wel 40 tot 45 motoren. Rond 10:00 uur vertrokken de eersten en de rest volgde later, ikzelf vertrok met nog 7 anderen om 10:30 uur.

We reden dwars door Amsterdam wat bij het Centraal Station voor wat consternatie zorgde, een aantal touringcars die hun toeristen uit liet stappen, parkeerden midden op de weg waardoor er een opstopping ontstond met een kakofonie aan claxons door boze chauffeurs op de stadsbussen, die dan weer bij de eerste de beste gelegenheid ervan uitgingen dat zij de grootste en de sterkste zijn en gewoon doordouwden. Wij lieten ons niet van de wijs brengen en manoeuvreerde ons er rustig doorheen.

Foto's Christine :  

Dan rijden we de Noord-Hollandse polder in langs het IJsselmeer aan de rechterkant en links passeren we een vogelreservaat vol met vogels die zich vol eten, hiervoor wordt de natuur een handje geholpen door de mens, zij laten heel langzaam het grondwaterpeil stijgen zodat de wormen naar boven komen, hierdoor kunnen de vogels makkelijk vangen en opeten.

We maken een rondje door Monnickendam, een van de oude stadjes langs de vroegere Zuiderzee, wat wij nu kennen als het IJsselmeer, met het Markermeer en de Gouwzee.

Ook de Zaanse Schans leverde mooie plaatjes op, we lunchen in Wormerveer langs de Zaan. We zien een sleepboot met twee bakken langskomen met grote tanks waarin cacao zit, hier is het centrum van de wereldwijde handel van cacao gevestigd.

Er was nog een keer een wegomlegging maar ook dat kon de pret niet drukken en uiteindelijk komen we in Bloemendaal, waar we een koffiestop maken bij restaurant de Uitkijk, gelegen op het kopje van Bloemendaal met een fraai uitzicht over het Nationale park Kennemerland.

Met de wetenschap dat Harry Meijer om 16:00 uur zou gaan sluiten, zijn we daar vandaan richting huis gegaan, want in tussen begon het ook wat frisser te worden.

Het was een leuke rit, mooi weer, wel tot 11 graden. En weer kunnen we vaststellen, dat er in Nederland heel mooie plekjes zijn!

Al met al, weer een geslaagde dag.

Frans Röss

Coördinator Toercommissie

Foto's Frans Ross:  

   
logo rocketchanels
  
MR
      
Motoerit
  
logo BMWFC
    
adverteren01
  
logo Houtrust
  
logo Dunlop
  
logo rideon
      
logo OHMeppel
  
scandinaviantours
  
logo Becks
  
London exhaust
  
Airtrailer
    
Logo Duo JJS ESAR
  inshared logo