Een nieuwe-ledenervaring, Peakdistrict-reis.

 

 

 

 


Wat staat ons te wachten? Dat was de vraag?
Het begon met een hartelijke ontmoeting bij het verzamelpunt bij de pub. Rob en Ludo wachten ons al op, met de rest van de groep. Na een kennismaking en een bakje koffie gaan we richting de boot. Motor vastzetten en naar boven voor een drankje op het zonnedek.
De komende uren maken we een praatje met verschillende leden van de groep. Dat gaat zeer gemoedelijk.
We kunnen jullie deelgenoot maken van al het moois wat het Peakdistrict ons bood. O.a. veel muurtjes, hoge heggen, schapen en lammetjes in de wei, een glibberig ford, mooie landgoederen, gezellige cafés voor een bakje koffie en/of een lunch. Wegen die vol hobbels en bobbels zijn trotseren we, plus de stops om mooie plekjes te bekijken met een informatief verhaal erbij van Rob en/of Ludo.

Bij thuiskomst laten we alles de revue nog eens passeren. Wat was het een mooie ervaring. Niet alleen de goed georganiseerde reis maar ook de mensen in dit gemêleerde gezelschap zorgden voor een ervaring die we niet vergeten:

Karel en Anja: blijken medeprovinciebewoners van ons te zijn. Zeeuwen onder elkaar dus. Veel groepsreiservaring horen we tijdens de gesprekjes. Een lege accu is dus niks om je druk over te maken.

Arno en Petra: op de knettermotor laten ze weten erbij te zijn. Jammer van de zoekgeraakte nieuwe bril van Arno. De zoekgeraakte Petra zat een dag verstopt in het zijspanbakje van Ludo.

Jos en Henk: delen een kamer, en vaak samen op pad, mét fototoestel en muziek. Af en toe mekaar kwijt rijden omdat Jos een mooi plaatje wil schieten.

Bernadette: stoer op eigen motor tussen de mannen. Ooit gehoord van het gele gevaar? Nou, in dit geval gaat dat niet op. Ze is zeer vaardig in het verkeer.

Berend en Marjan: vrolijke Brabanders met een praatje en een grapje. Berend is goed in een Engels praatje aan boord met één van de Slaves.

Sam en Elly: gezellige ex-tuinders samen op de motor, of Sam alleen omdat Elly in het bakje bij Ludo zit. En ’s avonds een loopje om de benen te strekken. Want een hele dag zitten, dat zijn ze niet gewend.

Kick: een rustige genieter op de motor en in de groep.

Henk en Jolanda: mooi stel in leer en stof, hun aanwezigheid gaat altijd met een lach vergezeld. Met liefde voor het rijden in de Eiffel vanwege de mooie wegen. Dat is wel anders in dit gebied.

Cees en Jos: twee vrienden die het motorrijden onderbreken met een gezamenlijke golfochtend. Ze zorgen voor een vrolijke noot, met schaterlach van Cees en glimlach van Jos.

Rob en Ludo: de begeleiders die zorgen voor een professionele begeleiding van de groep. Mét Engelse drop van Rob plus hulp bij motorproblemen en veel anekdotes van Ludo en Rob die in afgelopen jaren voorgevallen zijn. Ludo maakt het verschil door het bakje naast hem, al dan niet met vrouwelijke bijrijder.

Graag tot ziens.

Hartelijke groet van Kees Jan en Ellen Haegens

Foto's Kees-Jan en Ellen:

 

Verslag van de reis van Jolanda, Henk, Berend en Marian

Peak District - Engeland

Zaterdag 21 mei begon al aardig warm; eigenlijk te warm voor een motortripje. Maar ja, de ferry wacht niet…. Dus op weg naar Europoort. Aangekomen bij The Pub, kennisgemaakt, een verfrissing genuttigd en ingecheckt. Nadat de motoren zijn vastgezet eindelijk op weg naar de hut om een lekkere verfrissende douche te nemen. Pfff wat een hitte …. Na een drankje lekker gegeten en genoten van het vertrek van de ferry.

’s Morgens vroeg, bij aankomst in Hull, mooi zonnig weer! Nadat iedereen de GPS had ingesteld, op weg naar het hotel via de mooie plaats Lincoln met Lincoln Castle. Bij het hotel aangekomen rond 17.00u bleken wij het eerste groepje te zijn. Na het inchecken met een drankje lekker buiten in de zon, op het bankje, wachtend op de anderen.

Maandag door het midden van het Peak district gereden, oftewel dwars door het National Park Peak District. Heel veel smalle weggetjes met slecht asfalt, hoge stenen muurtjes en bossen. Tel daarbij ook nog scherpe bochten en heuvels van 14 procent, nou dan weet je dat je als bijrijder wat te wachten staat. De mannen vonden het geweldig (wij ook hoor!!) Echter In Tideswell bij St. John the Baptist hadden we een langere stop; Berend had een vrij lang gesprek met een dame over de geschiedenis van de kerk en het dorp.

’s Avonds bij het eten ervaringen uitgewisseld, nog even geborreld en daarna lekker slapen. 

De derde dag weer een leuke tocht richting het noorden van het district. Onderweg door een Ford (doorwaadbare plaats) met kinderkopjes gereden. Halverwege even gestopt om foto’s te maken, terwijl de postbode rustig op ons stond te wachten.
Heel glibberig en steil omhoog was het tweede stuk door het Ford, maar gelukt met duo! Tijdens de lunch op het terras gekletst met de locals. 

Woensdag alweer de laatste dag door het Peak district op weg naar Hull. We waren ongeveer een kwartier op pad toen ik me bedacht of ik mijn huissleutels wel bij me had. Dus…. Een extra stop ingelast, effe gecheckt en jawel .. ze zaten gelukkig in de koffer. Tot de lunch viel het mee met de regen, maar daarna is het eigenlijk niet meer gestopt. Het laatste stukje van de tocht dan toch maar over de grote wegen gereden.

Bij aankomst koffie gedronken in de terminal, een beetje opgedroogd en gewacht tot we Ludo met zijspan zagen verschijnen. Ondertussen was iedereen wel zo’n beetje gearriveerd zodat we konden inchecken. Helaas in de regen.
Na een gezellige avond met leuke gesprekken, muziek en drankjes, was het toch echt tijd om te gaan slapen. De volgende ochtend na het ontbijt nog even gegevens uitgewisseld en daarna een groepsfoto gemaakt.

De reis door het Peak district was heel erg leuk met mooie toerdagen en een gezellige sfeer. Dus degenen die (nog) niet zijn geweest .. zeker een aanrader!!!!
Groeten van Jolanda, Henk, Berend en Marian

Foto's van Jos Torborgh:

Nog wat foto's van Arno: 

Foto's Ludo:

 

   
logo rocketchanels
  
MR
      
Motoerit
  
logo BMWFC
    
adverteren01
  
logo Houtrust
  
logo Dunlop
  
logo rideon
      
logo OHMeppel
  
scandinaviantours
  
logo Becks
  
London exhaust
  
Airtrailer
    
Logo Duo JJS ESAR
  inshared logo