Koel tussendoortje

 

 

 

 

Nadat we het winterstof van de motor hebben gewassen, banden op spanning hebben gezet en het oliepeil gecontroleerd, rijden we, op 19 februari, naar de start van de Midwinterrit.

We verzamelen bij het restaurant La Place in Enspijk en nadat we weer bijgepraat hebben, onder het genot van een kop koffie eventueel met een appelpunt vertrekken we voor onze eerste officiële BCN rit van dit jaar. De opkomst van de leden viel niet tegen, er waren wel 20 tot 25 motoren en dat voor deze tijd van het jaar!

Bij het buiten komen begon het te miezeren, maar stoer als we zijn: rijden.

Het miezeren werd een serieuze regenbui maar we gingen stug door met af en toe een flinke zijwind, als we op de dijk langs de Lek rijden, dat was behoorlijk fris.

Soms denk je, bij het zien van de natuur, is het nou al voorjaar? Want hier en daar zie je al wat aarzelend de bloesem aan de bomen, komt vast door de zachte winter.

Ondanks de regen, die overigens later in de ochtend verdween, is het Nederlandse landschap toch mooi. Ook dit keer kwamen we weer door stadjes en dorpjes, we passeerden onder andere Culemborg, Nieuwegein, IJsselstein enz. Na Montfoort gingen we lunchen, wij deden dat in Schoonhoven met het zicht op de Lek.

Het weer was behoorlijk opgeknapt en dat maakte de tweede helft van de rit een stuk prettiger.

Ook reden we nu weer door leuke plaatsjes zoals onder andere Vlist en Gouda, hier moesten we even de route links laten liggen om dan improviserend weer terug te komen op de originele route en die voerde ons langs de Hollandse IJssel en uiteindelijk kwamen we op het eindpunt aan bij het Zalmhuis. Hier werd de rit, onder het genot van een drankje geëvalueerd.

En dan ging een ieder weer voldaan huiswaarts.

Ludo en Sam, van de Toercommissie hebben hun best weer gedaan, bedankt jongens.

Frans Röss

Coördinator Motoren / Toercommissie

   
logo rocketchanels
  
MR
      
Motoerit
  
logo BMWFC
    
adverteren01
  
logo Houtrust
  
logo Dunlop
  
logo rideon
      
logo OHMeppel
  
scandinaviantours
  
logo Becks
  
London exhaust
  
Airtrailer
    
Logo Duo JJS ESAR
  inshared logo