Een weekend feest! Feestweekend!

 

  

 

 


Lees hier het hele feestverhaal....

Vooraf: 
55 jaar BMW Club Nederland

Op 1 juli 1962 werd de BMW Club Nederland (BCN) opgericht. Nu is 55 jaar geen officieel moment van feestvieren, zoals bij 25, 50 of 65 jaar maar toch heeft het bestuur besloten om er bij stil te staan. De Toercommissie heeft daarom een driedaags festijn georganiseerd door diverse ritten te maken met mogelijkheid om hotelovernachtingen te boeken, gezellig te dineren en deel te nemen aan een feestelijke clubavond met gezellige muziek.

Het begint op vrijdag 22 september.
Het verzamelpunt voor leden die gezamenlijk willen rijden is langs de A27 bij AC Meerkerk (afrit 25). Na de koffie met eventueel een stuk appelgebak, uiteraard op eigen kosten, vertrekken we daar in kleine groepjes. Voorrijders beschikbaar. De ritten zijn geschikt voor zowel motoren als auto’s.
We rijden door het Brabantse landschap via de dijk langs de Linge, een stukje over de A2, dan kunnen de snelle leden even “los”. We komen onder andere langs Maasdriel en Den Bosch. In Waalwijk staat een middag-koffiestop gepland bij ER Classics en kunnen we een keur aan klassieke auto’s (± 250) bekijken. Dan is het nog 35 km naar Made, waar voor de leden die dat besproken hebben een 3 gangen BMW diner zal worden opgediend en dan later kunnen uitrusten op hun zelf gereserveerde hotelkamer.

Hotel-Restaurant ’t Trefpunt, Raadhuisplein 1A, 4921 ZJ Made.

Zaterdag 23 september.
Voor deze dag heeft de Toercommissie diverse mogelijkheden georganiseerd. Een lange rit voor de jonge motoren/auto’s. En een kortere rit voor de oudere motoren (zij die eventueel met een motor op een aanhanger achter de auto komen, er is ruimte genoeg bij het Trefpunt in de omgeving. Ook is er gedacht aan de GS rijders: ongeveer gelijk aan de zaterdagroute zijn er uitstapjes over stukjes onverhard. Het is natuurlijk vrij om de route te kiezen die jij zelf wil, vrijheid blijheid!
In de middagroute staat een koffie&koek-bezoek gepland aan BMW Motorraddealer Mofra. Met een beetje mazzel staat de K 1600 B op dat moment ter bezichtiging in de showroom.

Aan het einde van de dag is er een zogenaamde “derde helft” en voor hen die het gereserveerd hebben, een "all you can eat" steengrillen en verder verblijf in het hotel.

We hebben i.p.v. de clubavond een 55 jarig BCN feest waar iedereen welkom is. Verzamelen voor de feestavond vanaf 19:30 en om 20:00 uur aanvang muziek.
En graag jullie aandacht voor het feit dat je niet vergeet je gemaakte kosten af te rekenen. De clubkas is daar niet voor bedoeld en elke weer……zijn er leden…..

Zondag 24 september.
Aan alle leuke gebeurtenissen komt een eind, zo ook aan dit weekend. De Toercommissie heeft een weekend-slotrit geregeld, die eindigt in Zevenbergen. Het is een rit die ons langs Oudenbosch, waar we een kopie van de Sint Pieter Kerk van Rome kunnen zien, Roosendaal en Willemstad voert.

Je ziet, als Toercommissie hebben we vele mogelijkheden in een weekend gepland, ik hoop dat iedereen daar z’n deel in vindt. Alle ritten, maaltijden, consumpties en overnachtingen zijn apart te beleven (én voor eigen rekening!). Dus alleen naar de clubavond? Welkom! Deelnemen aan de zondagrit? Welkom! Kortom voor elck wat wilsch en veel plezier gewenst!

Ritten en tijden 55 JR BCN-weekend:

Vrijdag 22 september:
Vrijdagrit (130 km).
Verzamelen tussen 10.00u en 11.00u bij AC Meerkerk, langs de A 27, afrit 25. (voor wie wil)
Vertrek (in groepjes) vanaf 10.30u tot 11.00u. Voorrijders beschikbaar.
Bezoek ER Classics in Waalwijk tussen 14.00u en 16.00u.
BMW-menu in ’t Trefpunt: 19.30u.

Zaterdag 23 september:
Zaterdagrit:
Verzamelen tussen 10.00u en 11.00u in ’t Trefpunt.
Vertrek (in groepjes) tussen 10.30u en 11.00u. Voorrijders beschikbaar.
Zaterdagrit #1 (70 km) naar Hilvarenbeek voor koffie/lunch (zelf regelen).
Zaterdagrit #2 Kort (50 km) terug naar Made.
Zaterdagrit #2 Lang (100 km) terug naar Made.
In Zaterdagrit delen #2 is een middag-koffie&koek-stop gepland bij Mofra.
GS-rit:
In de GPX-bestanden bijgevoegd GS-ritten #1 en #2. Die ritten alleen als track/spoor!
Of je eigen GPS er een route van kan maken is aan jezelf (sta dan “onverhard”toe). Anders gewoon rijden op het spoor dat je in je GPS zichtbaar kunt maken. Als track/spoor krijg je geen route-aanwijzingen dus je rijdt op “GPS-zicht”. De routes gaan over licht onverhard, is ook voor de minder ervaren GS-rijder goed te doen maar gebruik ook je gezond verstand. Alléén geschikt voor GS-motoren en dan die met all-road-banden. Probeer samen mét iemand te rijden. Deel #1 eindigt ook in Hilvarenbeek dus vandaar uit kun je ook weer kiezen welke route je gaat rijden, keuze uit 3.

Steengrillen in ’t Trefpunt (voor hen die reserveerden) 18.30u.
Aanvang feestelijke clubavond 20.00u (zaal open 19.30u).

Zondag 24 september:
Zondagrit (180 km)
Verzamelen tussen 10.00u en 11.00u in ’t Trefpunt.
Vertrek (in groepjes) tussen 10.30u en 11.00u. Voorrijders beschikbaar.
Deze route eindigt in Zevenbergen, langs de A16.
Vandaar uit kan ieder zelf de weg naar huis wel vinden na een hopelijk geslaagd weekend!

Toercommissie BMW Club Nederland

 

Verslag van 11e lustrum-feest, of wel het 55 jaar BCN feest.

De Toercommissie had in eerste instantie bedacht om van verschillende startplaatsen in het land naar Made te rijden, maar helaas was hier weinig belangstelling voor en soepel zoals we zijn, hebben het even aangepast. Rob Beuk startte vanuit Leiden richting Meerkerk, waar ik met een aantal enthousiastelingen hun hebben opgewacht en vandaar uit, uiteraard na het nuttigen van het kopje koffie met appelgebak eventueel aangevuld met een toefje slagroom, zijn we naar Made gereden, met een tussenstop in Waalwijk bij ER Classics. Hier hebben we ons kunnen vergapen aan wat er in de loop der jaren zoal over de Nederlandse wegen heeft gereden. Oh, wat word ik oud, vele van deze klassiekers heb ik nog nieuw verkocht. Ik heb na mijn diensttijd gewerkt als verkoper bij een Britisch Leyland-dealer en daarna bij een Peugeot / Mercedes-dealer.

Nadat we heerlijk hebben kunnen napraten op het terras in Made, want het was heerlijk weer, was er een 3 gangen BMW-diner dat best smaakte. Dus gingen we goed gestemd de nacht in.

Waarom weer Made, kreeg ik de vraag. Wij wilde speciaal voor de GS-rijders de mogelijkheid scheppen om stukken off-road te kunnen rijden en Ludo had dat daar in de buurt al eens eerder georganiseerd.
Je kunt namelijk niet zomaar door de bossen rossen en hij kent daar de weg en natuurlijk de flexibele medewerking van Hans van der Steen, eigenaar van het hotel-restaurant ’t Trefpunt.

Voor de zaterdag hadden we dus, zoals gezegd, de mogelijkheid om een route te kiezen met stukken off-road, maar ook een route tot een bepaald punt en daar kon je, na een heerlijke lunch bij de diverse restaurants, kiezen voor een korte of een lange route, terug naar Made met een tussenstop bij de Motorraddealer Mofra. Nadat we weer op het terras hebben kunnen napraten met een lekker drankje in de zon, was er een “all you can eat” steengrill. Na een korte toespraak van de voorzitter, Jan Hoppers, konden we beginnen met grillen. Hierna hadden we een diskjockey aan het werk gezet, die met muziek uit onze jeugd, de avond verder verzorgde.

Van vele kregen wij van de Toercommissie complimenten voor het organiseren van dit weekend. Door de foto’s van Ludo en Arno en niet te vergeten zijn dochter, kunnen we nog nagenieten van, in mijn ogen, zeer geslaagd weekend. En zoals clublid Martin Meirink het in een e-mail aan ons berichtte:

“Aan alle organisatoren van het 55 jarig BMW weekend heel hartelijk dank voor het grandioze weekend. Goed restaurant, hele mooie tochten, heerlijk gegeten en gezellig café in de avond met grandioos weer. Allemaal een hele grote pluim (want ik begreep wat voor werk erin zat).
Ik had dit graag op de BMW site willen plaatsen maar wist niet waar. (Webteam: done)
Met vriendelijke groet, Martin Meirink“

Ik denk dat Martin een mening weergeeft waar velen het mee eens zijn.

Frans Röss
Coördinator Motoren / Toercommissie

Foto's van Arno:

 

Foto's van Silvia:

 

 Foto's van Christine:

 

Foto's van Ludo:

   
logo rocketchanels
  
MR
      
Motoerit
  
logo BMWFC
    
adverteren01
  
logo Houtrust
  
logo Dunlop
  
logo rideon
      
logo OHMeppel
  
scandinaviantours
  
logo Becks
  
London exhaust
  
Airtrailer
    
Logo Duo JJS ESAR
  inshared logo