bcn logo

BCN is leuk

BMW Club Nederland (BCN) is een vereniging rondom het merk BMW, met leden die hun enthousiasme voor het merk BMW delen. Onze leden rijden samen in of op een BMW voertuig, delen ervaringen met het rijden, sleutelen e.d. aan een BMW voertuig, of wat dan ook. De club faciliteert dit door het aanbieden van ééndaagse trips of meerdaagse reizen in binnen- of buitenland, informatieve clubavonden, een clubblad, website en facebook-pagina, en nog veel meer.

Hieronder een overzicht met voorbeelden van activiteiten die in de afgelopen jaren zijn georganiseerd. Niet alleen ik tekst, maar ook in foto’s e.d.

Bijna alle trips en reizen staan open voor auto’s en motoren ongeacht of het oldtimers zijn, young timers of nieuwere modellen. Een deel van deze activiteiten keert jaarlijks terug in ongeveer dezelfde vorm maar elk jaar proberen wij ook weer iets nieuws te doen.
Zie de clubagenda voor een overzicht van de geplande activiteiten in het komende jaar.

Eendaagse trips
In de periode van maart tot en met oktober worden eendaagse binnenlandse trips georganiseerd. In de winterperiode kennen wij eigenlijk maar 1 rit, de Midwinterrit.

De meeste ritten zijn opgezet rondom een thema of een regio.                                                     Binnenland   Jeneverrit
Denk hierbij aan de Openingsrit, de Kastelenrit, de Heuvelenrit of het rondje Drenthe.
Soms bezoeken wij ook een locatie. Bijvoorbeeld tijdens de Jeneverrit waarbij een
jeneverstokerij werd bezocht of een Verbindingenrit naar het museum van
de Verbindingsdienst van Defensie.


De ritten starten veelal in een etablissement, bijv. een hotel of café. Hiervan uit kan individueel, maar liever nog, in groepjes vertrokken. Deze groepjes met zo’n 4 tot 8 voertuigen worden vaak ter plekke samengesteld. Samen rijdt je dan de route, nuttig je onderweg koffie, thee en lunch, én, ook belangrijk, wissel je meer of minder sterke verhalen uit.

Hiernaast bezoeken wij soms samen een evenement van een zustervereniging, van BMW Nederland of van BMW Motorrad Nederland. Soms ook bezoeken wij één van onze sponsoren of een ander interessant bedrijf. Soms bezoeken wij een evenement in het buitenland, of rijden wij mee met een rit van een zustervereniging in het, nabije, buitenland.

Meerdaagse binnenlandse reizen
Nederland is mooi en daarom organiseren wij ook meerdaagse, binnenlandse reizen, meestal op vrijdag, zaterdag en zondag. Voorbeelden zijn de BBQ-weekenden in Limburg en Drenthe. Maar ook weekenden in een streek als de Achterhoek of het Land van Maas en Waal zijn zéér de moeite waard. Dit niet alleen vanwege de mooie landschappen, maar vooral ook omdat de namiddagen en avonden heel gezellig zijn.

Meerdaagse reizen kunnen ook naar het buitenland gaan. Dichtbij zijn de Ardennen of de Eifel natuurlijk favoriete bestemmingen. Elk jaar organiseren wij minimaal 2 reizen naar verder weg gelegen gebieden. Denk aan Engeland, Schotland, Thüringen, Beieren, Noorwegen of Spanje.

Buitenlandreizen   EngelandBuitenlandreizen   NoorwegenBuitenlandreizen   Noorwegen 3Buitenlandreizen   Noorwegen 2

Elk jaar in juli organiseren wij ook een Kampeerweek in een, steeds wisselende, streek van Frankrijk. Oorspronkelijk begonnen als een tentenkampement, worden tegenwoordig ook campers en caravans gesignaleerd, of worden huisjes gehuurd. Hoe dan ook, de moeite waard.

Kampeerweek   1Kampeerweek   2Kampeerweek   3Kampeerweek   4

Clubmiddagen en -avonden
Regelmatig organiseert de club een clubmiddag of -avond. Hiermee bieden wij een podium voor organisaties om zich te presenteren, maar ook onze leden kunnen het podium krijgen.
Voorbeelden van onderwerpen van de laatste jaren zijn: motoronderhoud, oliesoorten, banden, uilen (inderdaad, roofvogels), buitenlandse reiservaringen, reisaanbiedingen etc. etc. Aan het eind is er uiteraard ruimte voor gezellig samenzijn.
Clubavond LedenClubavond Uilen


Regio activiteiten
Zoals hiervoor aangegeven, rijden wij vaker door een mooie regio. Hiernaast kennen wij ook echte regio-activiteiten. Georganiseerd door leden in een regio. En al zijn deze activiteiten veelal gericht op de leden in die regio, staan deze ook altijd open voor alle leden.

Oldtimers
Rijden, sleutelen of rijden én sleutelen, als je een BMW oldtimer hebt dan wil je jouw ervaringen delen met anderen met een oldtimer of samen ervaringen opdoen.

Clubblad, Nieuwsbrief, Website en Facebook
Aankondigingen van, of verslagen over evenementen die wij organiseren publiceren wij in deze media. Hiernaast plaatsen wij in deze media interviews met leden, andere verhalen en uiteraard ook mededelingen vanuit het bestuur of een commissie.

Diversen
BCN neemt deel aan beurzen. Zo hebben wij jaarlijks een stand op de Motorbeurs in Utrecht. Middels deze stand willen wij het merk BMW presenteren, maar belangrijke nog onze eigen club.

Ook organiseren wij soms een clubmarkt waar onze adverteerders hun aanbod kunnen presenteren en verkopen, maar waar onze leden ook spullen te koop kunnen aanbieden aan andere leden.

Omdat wij een vereniging zijn, organiseren wij tweemaal per jaar een Algemene Leden Vergadering (ALV). Hierin worden door de leden besluiten genomen over plannen, budgetten etc.

Tot slot
Wilt u meer lezen? Klik dan op onderstaande links.

Link 1 Landschappenrit
Link 2 Ervaringen van leden - BMW driving experience
Link 3 Ervaringen van leden - Rookpluim
Link 4 Kampeerweek 1, Kampeerweek 2, Kampeerweek 3
Link 5 Restauratieverslag 1, Restauratieverslag 2

   
logo rocketchanels
  
MR
  
Motoerit
  
adverteren01
  
logo Houtrust
  
logo Dunlop
  
logo rideon
  
logo OHMeppel
  
scandinaviantours
  
logo Becks
  
London exhaust
  
Airtrailer
    
bmw verkopen
  
inshared logo
  
Theo Terwel scan logo
  
RAMmount benelux logo black