GPS-Support
Binnen de BMW Club Nederland (BCN) verzorgt de Toercommissie (TC) de routes die aan de leden aangeboden worden. Daarin wordt een ‘BCN-format’ gehanteerd, o.a. dat in een gpx-bestand in beginsel tenminste drie waypoints zitten (een verzamelpunt, het startpunt van de route en het eindpunt van de route), de route zelf en de route als track. Dat betekent dat alle routes door de TC worden bewerkt naar die standaard, ook wanneer die door een regio-coördinator of een ‘derde’ zijn gemaakt.

Alle routes die zijn gemaakt, staan hier op de website in het afgeschermde deel voor leden. Je moet dus eerst ingelogd zijn om ze te kunnen zien en downloaden.

GPS-Support wil zich ervoor inzetten dat alle leden een route met hun eigen GPS kunnen rijden. Om die reden leveren we een bescheiden ondersteuning aan de BCN-leden. We kunnen ondersteunen met hulp om de route gereed te maken voor in de GPS: via mail, telefoon of (na overleg) eventueel aan huis. Denk daarbij aan hulp bij downloaden, upgraden, instellingen en het beruchte/beroemde “herberekenen”.

Wanneer er voldoende behoefte is, kan GPS Support een Workshop organiseren. Vaak is een clubbijeenkomst ook een gelegenheid een eenvoudige vraag te stellen.

Sinds jaren brengt BMW ‘eigen’ navigatiesystemen uit, bijvoorbeeld de Navigator IV, V en VI. Het eigen staat tussen aanhalingstekens, want inwendig zijn het gewoon Garmin toestellen, waarbij de firmware iets is aangepast om te kunnen communiceren met de boordcomputer. Daarom zijn al jaren Garmin en Basecamp de standaard binnen onze club en is er veel kennis aanwezig over deze systemen.

Maar er zijn ook TomTom gebruikers en dat aantal groeit. Ook is BMW zelf een samenwerking aan gegaan met TomTom en bij de nieuwste auto’s en motoren navigeer je via een BMW Connected app met software en kaarten van TomTom.
De principes van navigatiesystemen zijn redelijk gelijk, maar met name de gekozen instellingen en het kaartmateriaal zorgt nog wel eens voor verschillen in routes. We zijn bezig om ons meer kennis over TomTom eigen te maken, maar hulp vanuit de leden die al langer met TomTom werken, is natuurlijk welkom.
GPS-Support is bereikbaar via: 

Tip!
Zet een ontvangen route niet pas de laatste avond in je GPS. Mocht je tegen problemen aan lopen, dan heb je geen reactietijd meer als je hulp nodig hebt.

GPS Support

Voor dit evenement geldt de disclaimer, deze kun je hier lezen.

roche     
logo rocketchanels
  
MR
  
Motoerit
    
logo Houtrust
        
scandinaviantours
logo Becks
  
London exhaust
  
Airtrailer
      
inshared logo
  
Theo Terwel scan logo

Inloggen

X